Home Știri Renault Zoe primește alte versiuni de echipare și mici modificări estetice

Renault Zoe primește alte versiuni de echipare și mici modificări estetice

de Dan Damian
Renault Zoe 2022

Renault a reorganizat versiunile de echipare pentru electricul Renault Zoe, care oferă acum display cu touch în versiune de bază.

Renault Zoe are deja 10 ani pe piață și, până acum câțiva ani, a fost cel mai vândut automobil electric din Europa. Nu mai puțin de 380.000 de exemplare au fost vândute până la începutul lunii aprilie a acestui an. Cel puțin teoretic, Renault Zoe se apropie de finalul carierei, pentru că va fi înlocuit de Renault 5 EV, care fi prezentat inițial la Festivalul Vitezei de la Goodwood, dar ale cărui vânzări vor debuta probabil anul viitor.

Până se va întâmpla această predare de ștaefetă, deși a trecut prin controversa celor ZERO stele la testele EuroNCAP (în special din cazul lipsei sistemelor de siguranță activă) – tot atunci când Dacia Spring a fost cotată la o singură stea – Renault Zoe primește trei linii de echipare – același ca în cazul noului Renault Megane E-Tech Electric, cu mai multe echipamente chiar și în versiunea de bază. Plus câteva modificări estetice de efect.

Astfel, Renault Zoe 2022 va fi disponibil în trei versiuni de echipare: Equilibre, Evolution și Iconic.

Renault Zoe 2022

Versiunea de bază, Equilibre, include în echiparea standard: aer condiționat manual, AEBS (Advanced Emergency Braking System), încărcare AC la 22 kW, acces fără cheie, tablou de bord digital de 10 inchi, plus display central cu touch de 7 inchi, capabil să suporte CarPlay și Android Auto. În plus, pentru a fi adus în actualitate, EV-ul francez primește și emblema E-Tech pe hayon.

Versiunea intermediară, Evolution, adaugă: recunoașterea semnelor de trafic, avertizare la părăsirea benzii și menținere automată pe banda de rulare. Apoi mai oferă senzori de parcare (spate), iar display-ul de 7 inchi oferă și navigație build-in. La exterior se remarcă în special jantele Eridis de 16 inchi.

Renault Zoe 2022

Iconic, versiunea de vârf are, pe lângă jantele din aluminiu de 17 inchi, și modificări estetice: grila și conturul proiectoarelor de ceață sunt cu accente aurii. La interior vedem un nou model și textură de tapițerie a scaunelor, realizată din materiale reciclabile. Același model și același material este prezent și pe planșa de bord. Display-ul central este, la această versiune, în versiune mare, cu diagonala de 9,3 inchi și sistem de navigație build-in.

Nici un fel de modificări la nivelul sistemului de propulsie. Versiunile Equilibre și Evolution sunt disponibile cu motorul de 110 CP (40 kWh, 313 km autonomie), iar Iconic vine cu baterie de 50 kWh, motor de 135 CP și autonomie de 395 km.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.