Home Știri Rolls-Royce a înregistrat în 2022 cele mai mari vânzări din istoria mărcii

Rolls-Royce a înregistrat în 2022 cele mai mari vânzări din istoria mărcii

de Dan Damian
gama Rolls-Royce

În ciuda contextului geopolitic complicat, Rolls-Royce a anunțat că, în 2022, a înregistrat cel mai mare volum de vânzări din întreaga sa istorie.

Dacă este ianuarie, este și vremea bilanțului pentru anul trecut. Iar Rolls-Royce are cu ce să se mândrească. Producătorul britanic a anunțat că, în 2022, pentru prima dată în istorie, a depășit pragul de 6.000 de mașini vândute. Mai exact, anul trecut Rolls-Royce a vândut 6.021 de mașini, în creștere cu 8% față de 2021, când au fost vândute 5.586 de unități (această valoare a fost recordul de până acum). Este pentru prima dată în istoria de 118 ani a companiei când reușește să vândă peste 6.000 de mașini în decurs de 12 luni.

Oricum, Rolls-Royce nu va fi niciodată o marcă de volum, spun oficialii mărcii, care susțin că apreciază la fel de mult faptul că a crescut (tot la nivel de record) cererea pentru departamentul Bespoke, în special în Orientul Mijlociu. Mulți clienți ajung să plătească peste jumătate de milion de euro pentru un model personalizat estetic sau tehnic (sau ambele).

Cea mai mare piață singulară rămâne cea din SUA, dar rezultate bune au fost obținute și în Europa, dar și regiunea Asia-Pacific. Scădere s-a înregistrat pe piața din China, dar aceasta a fost compensată de creșterile altor piețe. Rolls-Royce vinde oficial modelele sale în peste 50 de piețe din întreaga lume.

Rolls-Royce Spectre

În luna ianuarie a acestui an, Rolls-Royce aniversează 20 de la startul producției la uzina din Goodwood, singura din lume unde sunt produse mașinile mărcii britanice. Cu această ocazie, Rolls-Royce amintește că, acum 20 de ani producea un singur model Phantom, într-o cadența de un exemplar pe zi. Acum, 2.500 de oameni lucrează la Goodwood, 150 de noi posturi fiind create anul trecut.

Așteptările pentru următorii ani sunt deosebit de optimiste, în condiții în care comenzile acoperă deja producția pe aproape întreg anul 2023 și, în al patrulea trimestru al acestui an vor începe livrările lui Spectre, primul model electric al mărcii, pentru care s-a înregistrat o cerere mult peste previziuni, susțin oficialii mărcii.

Rolls-Royce a anunțat deja că, începând cu anul 2030, va produce doar modele electrice.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.