Home Lifestyle Școala Moto AMI – Descoperă puterea de a fi liber!

Școala Moto AMI – Descoperă puterea de a fi liber!

de AMS
Școala moto AMI

Școala moto AMI activează în București din anul 2014. A fost înființată de instructorul Diana Fota Porumb, din dorința de a avea pe stradă motocicliști și șoferi bine pregătiți și cât mai responsabili.

Procentajul nostru de promovabilitate la prima examinare a variat între 85% și 92%, dar nu ne mulțumim doar cu a lua examenul din prima! Important pentru noi este ca viitorii motocicliști și șoferi să fie bine pregătiți pentru a conduce zilnic în ”jungla urbană”.

Idei ca: adăugarea de motociclete cu ABS în flota scolii, test-drive-ul gratuit, școala moto iarna, echipamentul de protecție cu air-bag, sistemul de programare online și cursurile suplimentare de teorie moto sau auto, au fost implementate cu succes pentru a facilita procesul de învățare al cursanților noștri.

Școala moto AMICursurile de teorie nu presupun numai clasicele indicatoare și chestionare.

Metoda AMI este special creată pentru a-ți asigura o pregătire complexă în ceea ce privește conducerea vehiculelor pe 2 sau 4 roți. Pentru asta îți punem la dispoziție cursuri online și work-shop-uri predate conform cu Metoda AMI de către personal specializat:

 • Legislație rutieră – Prof. Avocat Cechi Cristina
 • Tehnica de Conducere – Instructor Fota Porumb Diana
 • Baza exercițiilor moto – Instructor Smochina Andrei
 • Prim Ajutor – Paramedic motociclist Fundația SMURD
 • Mecanica auto/moto – Mecanic Service Moto Mania / GAM Auto Service
 • Abordare Viraje – Instructor BMW Motorrad Bogdan Buleandra
 • Echipamente – Trainer Bikermag
 • Pregătire mentală pentru conducere – MotoBiasat – Psiholog Teodor Răileanu Olariu

Sistemul de programare online – PrograMotor

La înscriere îți vom crea contul tău personal în PrograMotor, unde:

 • Vei putea programa cursurile teoretice și practice pe o perioadă de 14 zile,
 • Ai acces la articole și informații utile alese de instructori pentru tine,
 • Poți descărca PDF cartea: Legislația explicată pentru categoriile A,A2,A1,B,
 • Poți exersa chestionare DRPCIV cu răspunsuri și explicații.

Echipamentul de protecție îl asigurăm noi

La toate cursurile de practică moto organizate de Școala Moto AMI trebuie să porți echipament complet: cască integrală, armură, manuși, genunchere. Tu trebuie să vii doar cu pantaloni lungi și încălțăminte rigidă deasupra gleznei (bocanci sau ghete). În cazul în care plouă nu ne speriem. Avem și echipament de ploaie.

Pentru a asigura protecția împotriva Covid, casca se dezinfectează înainte și după purtare, iar mănușile moto se poartă cu mănuși chirurgicale asigurate tot de noi.

Școala moto AMIOrele de practică moto

Vei începe practica în poligon, sub supravegherea atentă a instructorilor. În primul rând vei învăța cum să te poziționezi corect pe motocicletă și cum să acționezi comenzile. După ce vei stăpâni mersul încet și acționarea frânelor, vei schimba vitezele și vei face slalom printre jaloane. Apoi, vei învăța traseul de examen în poligon.

După exercițiile de bază, Metoda AMI se diferențiază de alte stiluri de predare. Începe pregătirea pentru realitatea din trafic. Pentru a ne asigura că vei putea conduce fără probleme și când vei fi singur/ă pe stradă, vom lucra exerciții ca: mers cu pasager cuminte sau agitat, plecări din rampă, mersul în tandem cu alți motocicliști, mersul cu 1km/h, opririle în viraj, depășiri, frânări de urgență, tehnica de virare (countersteering) și evitări de obstacole.

Școala moto AMIOrele în trafic încep numai după ce treci cu brio de evaluarea instructorului  în poligon. Pregătirea în trafic se face atât în zonele pe unde vei merge la examen, cât și în zone de utilitate pentru viitorul tău de motociclist. Vei exersa abordarea liniilor de tramvai, plecări din rampe abrupte, întoarceri strânse, alegerea poziției pe bandă și anticiparea situațiilor de trafic.

CÂTEVA SFATURI PENTRU ACTUALII MOTOCICLIȘTI

Este foarte important ca motociclistul, fie el elev sau deţinător de permis de conducere, să fie conştient de riscurile pe care le presupune conducerea motocicletei pe drumurile publice. Încă există participanţi la traficul rutier care nu se asigură în oglinzi la executarea unei manevre sau la coborârea din vehicul. Sunt multe situaţii în care nu observă o altă maşină, cu atât mai puţin probabil să observe o motocicletă.

Pentru a evita multe situaţii neplacute, îți recomandăm să te consideri a fi invizibil în trafic.. Astfel, vei circula cu atenţie sporită, cu viteză adecvată şi te vei asigura riguros înainte de a executa o manevră, chiar dacă ai prioritate. În cazul circulării cu grupuri de motocilişti, nu te lăsa antrenat în competiţii în trafic. Mai bine alegi să circuli singur, decât să circuli într-un grup care te pune în pericol. Privirea întotdeauna pe direcția pe care vrei să mergi. Mișcarea capului pentru direcționarea privirii este foarte importantă pentru a ajunge exact pe traiectoria dorită.

Școala moto AMIPe drum ud, redu viteza şi mergi uşor subturat, încât dacă accelerezi din greşeală, roata spate nu va pierde brusc aderenţa. Este indicat să mărești distanţa de siguranţă și să frânezi mai lin, deoarece aderența scade. Atenție! Apa acoperă groapa. Bălțile pot ascunde gropi sau guri de canal descoperite. Îți recomandăm să ocolești bălțile, pe cât se poate. În zonele cu pietriș sau nisip adânc folosește numai frâna de spate. La frânarea roții de față, aceasta poate aluneca într-o parte sau se poate afunda. Nu te încorda și nu brusca ghidonul în încercarea de a face motorul să mearga drept. Cu cât mergi mai relaxat, cu atât mai lin va merge motocicleta. Relaxează-te și bucură-te de plimbare. Motocicleta este stabilă și merge lin când tu ești relaxat. Stabilitatea ta pe motocicletă vine din sprijinirea fermă a picioarelor pe scărițe, nu din încordarea mâinilor pe ghidon. Cu cât stai mai încordat, cu atât mai puțin control ai și îți crești riscul de a forța comenzile.

CURSURI DE PERFECȚIONARE MOTO LA ȘCOALA MOTO AMI

Prima treapta a îndemânarii se atinge la absolvirea școlii de șoferi. Manevrarea vehiculului este corectă, dar va dura pană ce te vei acomoda cu motocicleta personală. Perfecționarea se dobandește pe măsură ce parcurgi trasee variate, kilometru cu kilometru. Cursurile de perfecționare moto organizate de Școala Moto AMI presupun atât conducere defensivă, cât și conducere preventivă și anticipativă.

CINE PREDA CURSUL DE PERFECȚIONARE MOTO?

Trainer BMW Motorrad Bogdan Buleandră, campion național și balcanic la motociclism viteză. Pasionat de motociclete din copilărie, Bogdan este instructor moto din 2015 și editor al revistei online PeMotoare.ro. Cursurile de perfecționare moto cu Bogdan Buleandră au ca scop îmbunătățirea tehnicilor tale de conducere și formarea unor reflexe cât mai corecte pentru a putea merge în siguranță pe 2 roți.

CE ÎNVEȚI LA CURSUL DE PERFECȚIONARE MOTO?

La modulul de antrenament în poligon:

 • Lucrăm la poziția corpului pe motocicletă și înveți cum să folosești corect privirea
 • Vei parcurge mai multe tipuri de exerciții de manevrabilitate pentru a înțelege limitele tale și ale motocicletei conduse
 • Punem bazele tehnicii de abordare a virajelor
 • Înveți cum să îți alegi repere și linia ideală pentru mersul pe stradă
 • Vei exersa countersteering și evitări de obstacole la diferite viteze de deplasare
 • Vei învăța cum să frânezi corect și cum să oprești în siguranță
 • Ne asigurăm ca ai deprins toate noțiunile și corectăm ce este nevoie

La modulul de stradă folosim comunicația pentru a fi în contact cu tine pe tot parcursul cursului. Instructorul va adapta traseul și timpul de pregatire în funcție de nivelul tău de cunoștințe

La modulul de circuit insistăm și mai mult pe abordarea corectă a virajelor și simulam situații de stradă. De asemenea, Bogdan Buleandră te poate antrena și pentru a participa la competiții sportive moto.

CU CE MOTOCICLETĂ EXERSEZI?

Poți veni cu motocicleta ta personală sau te putem ajuta să închiriezi o motocicletă potrivită pentru tine.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?