Home Știri Skoda Vision 7S – Preview pentru un nou model electric, cu 7 locuri

Skoda Vision 7S – Preview pentru un nou model electric, cu 7 locuri

de Dan Damian
Skoda Vision 7S

Constructorul ceh a arătat noua Skoda Vision 7S, concept care prefigurează un nou model de serie, SUV, electric, cu până la 7 locuri și o nouă baterie.

Este momentul pentru un nou model, spune Skoda. Tot SUV, dar unul mare, cu până la 7 locuri și baterie mai mare pentru autonomie de peste 600 km. Plus o nouă identitate de marcă și de design. Toate aceste caracteristici le prefigurează conceptul Skoda Vision 7S, anunțat în ultimele săptămâni și care, acum, debutează oficial.

Skoda Vision 7S aduce în prim plan o nouă abordare a designului exterior, cu elemente verticale, cele mai evidente fiind cele 7 linii verticale din partea inferioară, atât în față, cât și în spate. Seamănă cu grila Jeep, dacă vreți (unde sunt tot 7). Dincolo de asta, Skoda Vision 7S vine cu o caroserie masivă, cu portiere cu deschidere în oglindă, fără montant central. Skoda spune că mai inovează ceva cu acest concept: locul pentru scaunul de copil, plasat (în cel mai sigur loc al mașinii) pe consola centrală, cu fața către spate, la limita dintre rândul doi de scaune.

Skoda Vision 7S

Și la nivelul planșei de bord ar trebui să ne așteptăm la schimbări. Da, Skoda Vision 7S este un concept, dar va transmite ideile către modelele de serie. Astfel, tabloul de bord este la mare și poziționat mai pe orizontală (cel de pe Enyaq este foarte mic), iar pe consola centrală avem două tipuri de configurații – Skoda le spune Driving și Relaxing: display floating pe orizontală sau pe verticală.

Skoda Vision 7S

Unul dintre cele mai importante lucruri este anunțat la nivelul bateriei. Aceasta ar trebui să aibă, în cea mai performață configurație, o capacitate de 89 kWh (acum, cea mai potentă baterie are 82 kWh (brut) la modelul Enyaq), astfel încât autonomia ar trebui să ajungă la peste 600 km, la modul ideal. Și această nouă baterie se va încărca cu maxim 200 kW, în timp ce actuala viteză maximă de încărcare la Skoda este de 135 kW.

Skoda Vision 7S este și conceptul care anunță noua identitate vizuală a mărcii, cu scrisul Skoda cu font diferit pe capota față și elementele definitorii ale designului plasate pe verticală. Volanul aproape oval pe care îl vedeți va fi, probabil, caracteristic doar conceptului, nu și modelului de serie.

Incluzând și modelul de serie care va deriva din Skoda Vision 7S, constructorul ceh anunță trei modele electrice până în 2026, în condițiile în care Skoda se așteaptă la vânzări de peste 70% de modele electrice (proprii) până în 2030.

 

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.