Home Știri Teaser: Noul Renault Espace va debuta în primăvara acestui an

Teaser: Noul Renault Espace va debuta în primăvara acestui an

de Dan Damian
Renault Espace SUV

Constructorul francez va prezenta noul Renault Espace în primăvara acestui an, când se împlinesc 40 de ani de la debutul primei generații.

Renault Espace este deja un nume cunoscut de către toată lumea și asta pentru că, în 1983, Renault a venit cu prima generație a acestui model, recunoscută apoi ca fiind primul MPV/monovolum din lume, la nivelul conceptului de spațiu interior. Ulterior, dar nu chiar imediat, Espace a dat startul revoluției monovolumelor, dacă-i putem spune așa. Aproape fiecare producător de volum a creat cel puțin un monovolum, pentru că cererea era foarte mare. Erau acele vremuri când ideea de SUV nu prea exista, dacă voiai un 4×4, trebuia să iei unul greu, creat special pentru teren greu.

Renault a produs cinci generații Espace în tot acest timp, dar gusturile s-au schimbat în timpul celei de-a patra generații.

Destul de repede, SUV-urile au preluat ștafeta, afectând prima dată chiar monovolumele. De fapt, le-au cam scos de pe piață. Renault a continuat însă să producă cel mai mare MPV al său, dar acesta a crescut în dimensiuni și a fost adaptat. Adică, a cincea generație, care a debutat în 2015 nu mai era un MPV pur, ci un crossover între cele două segmente: SUV și monovolum.

La 40 de ani distanță de la prima generație, Renault anunță un nou Espace, care va debuta în câteva luni. Dar francezii au înțeles că ideea de monovolum a murit (cel puțin deocamdată), așa că noul Espace s-a transformat în ceea ce aproape l-a scos de pe piață: SUV.

Noul Espace SUV este construit pe platforma CMF-CD și va fi oferit în configurații cu 5 și 7 locuri. Francezii nu spun nimic despre motorizări, dar în mod sigur vor fi și versiuni electrificate. La cum vedem scris numele Espace (cu ultimul “e” diferit) în teaserul publicat de Renault, va fi oferit probabil și sistemul hibrid de propulsie al noului Austral.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.