Home Știri Tesla are planuri de extindere în Europa și Asia

Tesla are planuri de extindere în Europa și Asia

de

După succesul înregistrat în SUA, Tesla, producător specializat în construcția de mașini electrice, dorește să deschidă fabrici în Europa și Asia.

0625_tesla_630x420

Mașinile companiei fondate de Elon Musk (foto), cu sediul în California, se bucură de succes în SUA, iar constructorul vrea să se extindă anticipând creșterea cererii de mașini electrice cu prețuri accesibile la nivel mondial, scrie Bloomberg.

Cele mai avansate hibride de pe piață se înfruntă – test comparativ

Pentru moment, singura fabrică Tesla existentă, situată în Fremont, California, va produce în acest an cel puţin 21.000 de autoturisme de lux Tesla Model S, mașină ale cărui preţuri încep de la 70.000 de dolari, transmite Bloomberg. Oficialii Tesla anticipează că vor dubla producţia de la Fremont anul viitor și că, în viitorul apropiat, vor avea nevoie de capacități de producție în mai multe locații de pe glob.

Lansarea Tesla Model X a fost amânată

„Vom încerca să amplasăm aceste fabrici aproape de clienţi, pentru a reduce la minimum costurile de logistică legate de livrarea produselor noastre. Cred că, pe termen lung, Tesla va deschide fabrici în Europa, în alte zone din SUA, precum şi în Asia“, a declarat Elon Musk. Dorința de a extinde gama cu noi modele cu prețuri la jumătate față de Tesla Model S se află la baza planurilor fondatorului Tesla.

teslamodels

Tesla Motors, care poartă numele inventatorului Nikola Tesla, a trecut pe profit în acest an, iar acţiunile companiei au crescut cu peste 300% pe bursa de la New York, ajungând la 150 de dolari. În prezent, valoarea de piaţă a Tesla, de aproximativ 18 miliarde de dolari, o depăşeşte pe cea a grupului italian Fiat, acţionarul majoritar al Chrysler.

Tesla Model S a primit recent cel mai bun calificativ acordat vreodată unui automobil testat de NHTSA, autoritatea americană din domeniul siguranței rutiere.

Articole similare

Comentarii închise.