Home Teste Test: Audi A7 Sportback 3.0 TDI Bi-Turbo

Test: Audi A7 Sportback 3.0 TDI Bi-Turbo

de

_HPD9514

Destul de discret pentru segmentul în care activează, Audi A7 Sportback nu face mare zarvă nici cu ocazia faceliftului. Principalele noutăți: farurile Matrix LED și renunțarea la transmisia automată CVT pentru motorizările de bază cu tracțiune față.

Text: Cristian Sterea 

 

Cu excepția unor mici retușuri regăsite în zona blocurilor optice, a spoilerelor și a grilei radiatorului, Audi A7 Sportback a rămas așa cum îl știam: rafinat și senzual, dar fără scopul de a atrage atenția cu orice preț. Totuși, locul său special în cadrul gamei, cu înclinații destul de hotărâte către zona de lifestyle, este mai bine pus în evidență, după facelift, de noile faruri și stopuri spectaculoase, ambele cu tehnologie LED. Mai mult, semnalizatoarele spate sunt acum de tip dinamic, adică utilizează leduri ce se aprind succesiv, construind pas cu pas o bară luminoasă. Astfel se creează un efect luminos insolit, dar cam rudimentar, care ar trebui să sublinieze un statut ce nu este pus la îndoială de nimeni.

Bineînțeles, farurile Matrix LED introduse de luxoasa limuzină A8 nu puteau lipsi de pe lista noutăților. Oferite opțional, acestea îmbunătățesc considerabil vizibilitatea pe timp de noapte, fără a-i orbi pe ceilalți participanți la trafic, și aduc semnalizatoarele dinamice inclusiv la partea din față. Totuși, cele mai evidente modificări le regăsim la grila single-frame a radiatorului și în zona inferioară a spoilerului față, care dispun de finisaje lucioase (unele versiuni apelând chiar la crom), pentru un plus de prestigiu.

Test: BMW Seria 4 Gran Coupé

Nici interiorul nu se avântă prea tare în teritorii necunoscute, ci se mulțumește cu îmbunătățiri de detaliu și apelează la un set nou de ornamente de aluminiu și lemn de nuc. De asemenea, paleta de culori a fost reconfigurată, acum fiind oferite cinci opțiuni cromatice pentru tapițeria din piele. O atenție deosebită din partea inginerilor a primit inclusiv sistemul de infotainment MMI, care dispune de procesoare grafice Nvidia de ultimă generație și impresionează prin grafica afișată. Mai mult, funcția de conectare la internet a trecut la tehnologia 4G, oferind o viteză de transfer superioară. Dar ambianța interioară depășește lejer suma elementelor individuale, astfel că în Audi A7 Sportback te simți exact ca într-o limuzină de top. La această impresie contribuie din plin și insonorizarea bună a habitaclului, chiar și zgomotul motoarelor diesel mai gălăgioase fiind ținut fără probleme la respect. Lucrurile se schimbă puțin pentru locurile din spate, unde pavilionul coborât restricționează spațiul, dar nu îi pune pe pasageri în dificultate, iar hayonul cu acționare electrică asigură un acces excelent la portbagaj.

În versiunea Competition, motorul 3.0 TDI Bi-Turbo dezvoltă 326 CP și, pentru scurt timp, funcția overboost asigură un supliment de 20 CP. Sprintul 0–100 km/h durează 5.1 secunde.

În versiunea Competition, motorul 3.0 TDI Bi-Turbo dezvoltă 326 CP și, pentru scurt timp, funcția overboost asigură un supliment de 20 CP. Sprintul 0–100 km/h durează 5.1 secunde.

Ceva mai multe noutăți că găsim la partea tehnică. Gama propulsoarelor alimentate cu benzină începe acum cu o unitate de 2 litri și 252 CP, iar celelalte motorizări revin în fața publicului în versiuni îmbunătățite atât în ceea ce privește performanțele, cât și consumul de combustibil. Totodată, s-a renunțat la cutia CVT întâlnită la versiunile de bază cu tracțiune față, locul acesteia fiind luat de o nouă transmisie automată cu dublu ambreiaj și șapte trepte. De fapt, acest model este cel care anunță faptul că transmisiile cu variație continuă vor dispărea încet, încet din toată gama Audi. Un caz special e dieselul 3.0 TDI Bi-Turbo ajuns la 320 CP, care vine în compania excelentei transmisii ZF cu opt viteze, ce reușește să schimbe treptele foarte rapid și cu o discreție maximă. Păcat că această cutie automată nu poate fi comandată și în cazul celorlalte versiuni de motorizare, care sunt cuplate opțional la transmisia DSG. Acest diesel de top este disponibil și în versiunea Competition, situație în care dezvoltă 326 CP.

Excelenta cutie de viteze ZF cu opt trepte este prezentă doar pe motorizarea 3.0 TDI Bi-Turbo.

Excelenta cutie de viteze ZF cu opt trepte este prezentă doar pe motorizarea 3.0 TDI Bi-Turbo.

Nici ca ținută de drum, Audi A7 Sportback nu schimbă macazul, comportamentul eficient, asigurat în principal de tracțiunea integrală quattro, având în continuare întâietate în fața spiritului ludic, care să-l entuziasmeze mai mult pe cel de la volan. În schimb, trenul de rulare adaptiv nu se vede pus în dificultate pe drumurile cariate, iar pe viraje, ține ruliul la cote minime. Direcția e ușoară și precisă, fără a impresiona prin feedback.

Având în continuare o apariție destul de rezervată pentru segmentul în care joacă, Audi A7 Sportback face prin acest facelift o jumătate de pas către exuberanța afișată de modelele concurente. Pentru criticii care îl considerau prea timid este o mutare de bun augur, iar ceilalți sigur nu se vor simți deranjați de noile detalii mai șmechere.

ams 9/2014

Excelenta cutie de viteze ZF cu opt trepte este prezentă doar pe motorizarea 3.0 TDI Bi-Turbo.
În versiunea Competition, motorul 3.0 TDI Bi-Turbo dezvoltă 326 CP și, pentru scurt timp, funcția overboost asigură un supliment de 20 CP. Sprintul 0–100 km/h durează 5.1 secunde.

Date tehnice

Articole similare

Comentarii închise.