Știri Tehnologie Video

(Video) Categoria „how it’s made”, secțiunea de înaltă performanță: Brabus și McLaren

Așa cum seriile de documentare care ne prezintă procesele de fabricare a diverse lucruri din jurul nostru sunt cu adevărat interesante pentru orice pasionat cu înclinații tehnice, este dublu fascinant să ai parte de astfel de momente „educative” din zona industriei auto.

Mai ales că astăzi nu vom discuta despre cum se fabrică un automobil absolut plictisitor – precum Tata Nano (care de altfel a încetat recent producția, constructorul indian recunoscând în sfârșit evidența eșecului monumental al celui mai „ieftin” automobil din lume). Nicidecum, astăzi vom discuta despre doi producători aflați în vârful piramidei: germanii de la Brabus și britanicii de la McLaren.

Și cel mai bine este să lăsăm imaginile să vorbească – după ce punctăm câteva detalii interesante, sperăm noi. Brabus, tunerul cu sediul în Bottrop, Germania, este recunoscut la nivel internațional drept cel mai mare producător aftermarket, non-afiliat, care se ocupă de modele Daimler. Cu aproximativ 400 de persoane și reprezentare în 100 de țări, Brabus este capabil să lucreze la orice Smart sau Mercedes își dorește clientul (inclusiv modele clasice), de la ForTwo la Clasa X, sau chiar van-urile Vito și Viano – trecând desigur prin vârfuri de gamă precum Clasa G sau Clasa S.

La McLaren Production Center din Woking, atmosfera este una cât se poate de specială, mai ales că de această dată avem producție de serie artizanală – britanicii sunt printre ultimele companii din lume care construiesc automobilele proprii manual. MPC se ocupă cam de 20 de automobile pe zi (pentru comparație putem menționa cadența zilnică a uzinei Dacia de la Mioveni – 1300 de vehicule, un autovehicul la fiecare 52 de secunde!), iar întregul proces de fabricație este prezentat succint, în doar trei minute cât se poate de scurte.

Via McLaren, Autogefühl

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE