Home Știri VIDEO: Mercedes-AMG One a stabilit recordul de timp pe Nurburgring

VIDEO: Mercedes-AMG One a stabilit recordul de timp pe Nurburgring

de Dan Damian
Mercedes-AMG One Nurburgring Record

Era de așteptat, nu? De fapt, era obligatoriu. Mercedes-AMG One a devenit cel mai rapid model de serie pe circuitul german Nurburgring.

Nu este neapărat o surpriză, atunci când vorbim despre un model creat cu tehnologie importată direct din Formula 1. Dar să-l vezi cum înșiră virajele pe cei 20,832 km ai celebrului circuit german este altceva. Hypercar-ul Mercedes-AMG a parcurs această distanță în 6:35.183 minute, cu 8 secunde mai rapid decât recordul de până acum pentru modelele de serie, care i-a aparținut modelului Porsche 991 GT2 RS cu kit Manthey Performance (6:43.300).

Mercedes-AMG One Nurburgring Record

Turul record a fost realizat pe 28 octombrie, în condiții nu tocmai ideale, având în vedere anotimpul, iar la volan s-a aflat pilotul DTM Maro Engel, ambasador Mercedes-AMG. Acesta stabilise deja, în aceeași zi, un tur foarte bun, dar nu a fost mulțumit și, în ultimele minute ale lotului orar alocat lui, a mai făcut unul, pe parcursul căruia a atins o viteză maximă de 338 km/h, în condițiile în care hypercarului-ul german este limitat la 352 km/h.

Pilotul german a povestit că nu a fost ușor de gestionat turul-record și asta pentru că Mercedes-AMG One are un altfel de mod de funcționare, în care trebuie să folosești energia electrică în anumite momente, pe anumite segmente, la fel cum trebuie să operezi manual sistemul DRS.

Evident, mașina a fost plasată în modul Race Plus, ceea ce înseamnă cea mai bună aerodinamică, cea mai sportivă configurație a suspensiei și garda la sol coborâtă cu 37 mm pe puntea față și 30 mm pe puntea spate. Desigur, a fost selectat și modul Strat 2, utilizat în urmă cu mai mulți ani în sesiunile de calificări din Formula 1, ceea ce se traduce prin maximul pe care-l poate furniza sistemul hibrid al lui Mercedes-AMG One: un motor termic, V6 turbo de 1,6 litri și patru motoare electrice, două pe puntea față, antrenată exclusiv electric. Puterea maximă a sistemului este de 1.063 CP, în condițiile în care motorul termic este limitat la 11.000 rpm, din rațiuni de fiabilitate. Chiar și așa, durata de viață a acestui propulsor este estimată la 50.000 km, în funcție de regimul de mers.

Mai multe detalii tehnice despre acest hypercarului de peste 2,7 milioane de euro găsiți în testul realizat de colegii din Germania, chiar pe Nurburgring.

 

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.