Home Știri (Video) Mii-s Electric, CLA SB la 35, A6 merge allroad și Lambo e Sterrato

(Video) Mii-s Electric, CLA SB la 35, A6 merge allroad și Lambo e Sterrato

de Aurel Niculescu
(Video) Mii-s Electric, CLA SB la 35, A6 merge allroad și Lambo e Sterrato

Astăzi noutățile abundă, în mai toate formele și concepțiile. Astfel, Seat transformă Mii în Electric, Mercedes-AMG vrea un CLA 35 mai practic în formă Shooting Brake, Audi A6 pleacă în aventuri Allroad, iar Lamborghini ne propune un Huracan cu totul altfel – conceptul Sterrato.

Noul Seat Mii Electric întregește mini-familia EV de la grupul Volkswagen – micul VW e-Up! are și un frate alături de sora din Cehia, recent prezentata Skoda Citigoᵉ iV. De altfel, versiunea de serie Mii Electric este mai apropiat din punct de vedere tehnologic de cea din urmă – în timp ce interiorul împrumută ideile moderne de la varianta germană. Exteriorul este complet… neremarcabil, fiind practic identic cu al variantei cu propulsie clasică.


Datele tehnice sunt însă ceva mai interesante. Motorul electric are la fel ca la e-Up! și Citigoᵉ iV un maxim de 82 CP și 212 Nm, disponibili aproape oricând – sprintul la 50 km/h este realizat în 3,9 secunde, în timp ce viteza maximă este de 130 km/h. Mii Electric are acumulatorii de 36,8 kWh la bord, suficient pentru un parcurs WLTP de 260 km. Reîncărcarea la 80% durează cam 4 ore la o priză AC de 7,2 kW, în timp ce standardul DC acceptă un maxim de 40 kW, timpul fiind astfel redus la aproximativ o oră.Mercedes a prezentat în primăvară noua generație CLA Shooting Brake, însă divizia AMG știe bine că fanii sunt mai deschiși călătoriilor rapide… în prag de vară. Drept pentru care, noul CLA 35 Shooting Brake și-a temporizat apariția cu debutul sezonului estival, promițând 306 CP / 400 Nm sub capotă și un spațiu de 505 litri sub hayon-ul plonjat. Performanțele transportului familiei și bagajelor de vacanță sunt pe măsură – inclusiv datorită sistemului AMG Performance 4Matic de tracțiune integrală: 0-100 km/h în 4,9 secunde și o viteză maximă limitată la 250 km/h.


Audi a prezentat încă de anul trecut noul A6 Avant, însă o bună parte din clienții fideli mărcii au așteptat cu multă răbdare acest moment – prezentarea celei de-a patra generații a versiunii pregătită pentru mai multe aventuri: A6 allroad quattro. Întârzierea poate fi scuzată un pic – Audi a vrut să celebreze cu noul model aniversarea celor 20 de ani de la debutul originalului. Ca de obicei, A6 allroad este acasă atât pe șosele asfaltate, cât și în afara acestora: tracțiunea integrală este oferită standard, suspensia este de tipul pneumatic-adaptivă, iar garda la sol crescută este întrecută doar de capacitatea de tractare de până la 2,5 tone.


Mult s-au schimbat din 1999 decând a sosit primul A6 allroad quattro – însă doar la capitolele design, habitaclu și tehnologii. Altfel, constructorul din Ingolstadt continuă să ofere aceleași caracteristici de versatilitate care au făcut modelul allroad un adevărat precursor al nișei crossover alături de alți competitori (Skoda Superb Scout este un rival nou, însă allroad a dus lupte grele de la început cu Volvo și ale sale modele Cross Country). Are o gardă la sol cu până la 45 mm mai înaltă decât A6 Avant, sistemul „hill descent” este complimentat de funcția „tilt angle assist”, iar sistemul Audi drive select are și un mod off-road special.


Designul propriu versiunii allroad include protecții sporite pentru caroserie – toate având însă o tușă premium, potrivită clasei. Pentru un plus de personalitate există o versiune distinctă a grilei Singleframe, precum și două pachete de design exterior. Habitaclul este în schimb disponibil în trei culori: negru, bej perlat și maro okapi. Și aici există un grad mare de liberate – tapițeria scaunelor poate fi neagră, bej sau maro, ori chiar schimbată cu piele Valcona – în timp ce scaunele sport opționale au parte de o combinație de piele cu Alcantara. Opțiunile de motorizare pentru piața europeană sunt strict din categoria TDI – trei versiuni ale propulsorului de 3 litri, cu 231 CP / 500 Nm (0-100 km/h în 6,7 secunde), 286 CP / 620 Nm (5,9 secunde) și 349 CP / 700 Nm (5,2 secunde). Toate sunt limitate electronic la un maxim de 250 km/h.


Lamborghini ne-a pregătit tuturor o neașteptată surpriză – conceptul unicat Huracán Sterrato. Avem de-a face cu o versiune îmbunătățită a cunoscutului supercar, însă de această dată nu avem de-a face cu vreun Performante Spyder. Nicidecum, de această dată – inspirați de Urus – italienii au decis să pună la treabă sistemul AWD inclusiv în afara șoselelor asfaltate. Lamborghini Huracán Sterrato pare să joace direct cartea nonconformiștilor care duc hypercar-uri de sute de mii de euro pe drumuri lăturalnice, pline de praf sau noroi. Iar stilul off-road este susținut din fabrică de această dată – cu protecții extinse din plastic dur, bara de lumini LED obligatorie și o extensie a suspensiei.


Sub aparența de războinic apocaliptic a conceptului Huracán Sterrato se ascunde noul Huracan Evo, cu tot cu al său V10 aspriat natural de 5,2 litri și 640 CP. Nu a fost uitat nici sistemul Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata (LDVI), calibrat de această dată pentru parcursuri cât mai atipice. Constructorul din Sant’Agata Bolognese a crescut garda la sol cu 47 mm, în timp ce ecartamentele au crescut și ele cu câte 30 de mm pentru a face loc noilor jante de 20 inch și pneurilor speciale. Interiorul are parte și el de multe bunătăți – roll cage din titaniu, centuri cu prindere în patru puncte, panouri din aluminiu pe podea, și noi scaune sport din fibră de carbon.

(Video) Mii-s Electric, CLA SB la 35, A6 merge allroad și Lambo e Sterrato

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.