Știri Video

(Video) Știri pe scurt: Megane R.S. în România, Ford Fiesta Active și ST, plus Citroen C4 Cactus Amlat

Renault a decis că este timpul pentru a lansa hot hatch-ul Megane R.S. și la noi în România, Ford se plimbă cu noua Fiesta ST pe via Campocatino, Italia, pentru seria „Europe’s Greatest Roads” și ne explică de ce a ales să o facă Active pe Fiesta, în timp ce Citroen vrea mai multe SUV-uri.

Prezentată în premieră la Salonul Auto de la Frankfurt, noua generație Megane R.S. este de acum disponibilă și la noi, cu prețurile pornind de la 30.000 € (TVA inclus), pentru versiunea cu transmisie manuala / șasiu Sport, în timp ce varianta cu o cutie automată EDC și același șasiu Sport pornește de la 31.500 € (TVA inclus), urmând ca pachetul Cup să devină disponibil din a doua parte a anului 2018.


Ford a decis că este timpul pentru un nou episod din seria YouTube „Europe’s Greatest Roads” – dacă vă aduceți aminte (îl aveți oricum la final) aceasta începea cu noul Mustang atacând autohtonul Transfăgărășan. De această dată actorul principal este Fiesta ST, care s-a deplasat până la 80 km la est de Roma pentru a proba Via Campocatino – un drum care urcă la peste 1800 de metri altitudine din orașul Guarcino, în drum spre stațiunea de schi Campocatino: plin de iubitori ai sporturilor de zăpadă iarna și un drum montan perfect pentru șofat în restul anului.


De asemenea, Ford a decis să împărtășească mai multe detalii despre cea mai „fresh” versiune Fiesta – crossover-ul Active, menit să combină avantajele unui SUV și experiența dinamică clasică oferită de best-seller-ul Fiesta. Avem astfel un design mai robust, cu panouri de protecție suplimentare, jante din aliaj speciale, gardă la sol ridicată și o suspensie regândită pentru noile întrebuințări – dar și moduri de rulare speciale pentru sistemul de control, precum opțiunea „Slippery”. Gama de motorizări include premiatul 1.0 EcoBoost pe benzină și motorul diesel 1.5 TDCi, iar sistemele de siguranță au grijă să observe tot ce se întâmplă în zona din fața automobilului până la o distanță de maxim 130 de metri.


Nu în ultimul rând, francezii de la Citroen vor să pornească o puternică ofensivă în cea de-a doua regiune internațională (din afara Europei) ca importanță pentru ei – America Latină (prima fiind, desigur, China). Astfel, ei au prezentat primele informații și imagini oficiale cu noua versiune SUV a modelului C4 Cactus, dezvoltată local și produsă la Porto Real în Brazilia. Arată foarte bine, însă nici o șansă să vedem noul C4 Cactus Amlat și pe meleaguri autohtone, deoarece Europa va avea parte strict de hatchback-ul compact clasic C4 Cactus.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE