Home Știri Viteza maximă a modelelor Renault și Dacia va fi limitată la 180 km/h

Viteza maximă a modelelor Renault și Dacia va fi limitată la 180 km/h

de Dan Damian
Viteza maximă Renault

Grupul Renault a luat decizia de a limita viteza maximă a modelelor grupului la 180 km/h, urmând exemplul Volvo. Deocamdată sunt vizate mărcile Renault și Dacia.

În cadrul întâlnirii generale a acționarilor, CEO-ul Grupului Renault, Luca de Meo, a anunțat că, începând cu perioada imediat următoare, viteza maximă a tuturor modelelor Renault și Dacia va fi limitată la 180 km/h, același lucru pe care Volvo l-a făcut încă de anul trecut, după ce și-a propus să elimine rănirile grave și decesele în mașinile sale. Asta în condițiile în care peste o treime dintre accidentele mortale se produc din cauza vitezei.

Decizia nu influențează prea mult marca Dacia, care are în prezent doar 3 versiuni de motorizare pe Duster (TC3 130, TCe 150 și dCi 115) care trec puțin de viteza maximă de 180 km/h, dar în gama Renault sunt mai multe, iar oficialul Renault nu a menționat nimic despre versiunile Renault Sport, echipate cu motoare de peste 200 CP.

De asemenea, nu s-a menționat nimic despre brandul Alpine, astfel încât acesta nu pare vizat de noua restricție.

În plus, vor fi implementate mai multe tehnologii pentru a spori siguranța pe șosea. Una dintre acestea se numește Safety Coach și presupune prezența unui limitator de viteză, care va restricționa automat viteza maximă în funcție de limitele de viteză, caracteristicile drumului și chiar în funcție de vreme. De asemenea, un alt sistem, Safe Guardian, va avea rolul de a opri în siguranță mașina, dacă mâinile șoferului nu sunt pe volan. Asemenea sisteme există deja la producătorii de modele premium.

Monitorizarea stilului de condus va cădea în sarcina unui alt sistem, Safety Score, care va centraliza o mulțime de date pentru a analiza comportamentul la volan în special în privința vitezei, accelerațiilor și manevrelor de depășire. Pentru modelele electrice ale grupului, viteza maximă ar urmă să nu depășească 160 km/h.

Sursa: L’argus

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.