Home Știri Volkswagen a oprit producția modelului e-Golf

Volkswagen a oprit producția modelului e-Golf

de Dan Damian
Ultimul Volkswagen e-Golf

Constructorul german a anunțat sistarea producției modelului Volkswagen e-Golf și pregătirea uzinei din Dresda pentru ID.3.

Chiar dacă Volkswagen ID.3 a debutat pe piață încă din luna septembrie, Volkswagen a continuat să producă modelul e-Golf la uzina sa “transparentă” din Dresda. Volkswagen e-Golf, construit pe o platformă adaptată a celei de-a șaptea generații Golf, a debutat în 2014, în total fiind produse 145.561 de unități la cele două uzine germane (95.160 de exemplare la uzina din Wolfsburg și 50.401 unități la uzina din Dresda). Deși nu cu o autonomie prea mare (230 km în varianta actuală și 136 CP), Volkswagen e-Golf a fost foarte apreciat în special pe piețele din Norvegia și Germania.

Uzina transparentă din Dresda

Chiar așa se numește “Transparent Factory“. A fost și încă este una dintre cele mai moderne și mai spectaculoase uzine Volkswagen. Aici a început, imediat după inaugurarea din 2001, producția primului model de lux Volkswagen, celebrul Phaeton (84.235 de exemplare între 2001 și 2016). Tot aici au fost produse și 2.186 de unități ale modelului Bentley Flying Spur (între 2005 și 2006, apoi între 2013 și 2014), iar din 2017 au ieșit de pe linia de asamblare 50.401 exemplare Volkswagen e-Golf.

Ultimul Volkswagen e-Golf

Încă din această vară au început adaptările pentru a trece la producția noului ID.3, model electric construit pe platforma dedicată MEB. Aceste adaptări vor continua în primele trei săptămâni ale anului 2021, urmând ca la finalul lunii ianuarie primul ID.3 să părăsească linia de asamblare. Până acum, doar uzina de la Zwickau a produs peste 28.000 de exemplare Volkswagen ID.3, urmând că uzina din Dresda să apropie numărul de exemplare fabricate de numărul cererilor în creștere pentru acest model.

Volkswagen ID.3 înlocuiește e-Golf la uzina din Dresda

Volkswagen ID.3 înlocuiește e-Golf la uzina din Dresda

La acest moment, Volkswagen are aproximativ 100.000 de angajați la uzinele sale din Germania. Pe lângă uzinele din Zwickau și Dresda, constructorul german mai are uzine de componente în Brunswick, Kassel, Salzgitter și Wolfsburg, iar începând cu anul 2022, încă două uzine, cele din Emden și Hanovra se vor alătura producției de modele electrice.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.