Home Știri Mazda MX-30 a obținut 5 stele la testul EuroNCAP

Mazda MX-30 a obținut 5 stele la testul EuroNCAP

de Dan Damian
Mazda MX-30 EuroNCAP

Primul model electric produs de constructorul japonez, Mazda MX-30, a obținut calificativul maxim de 5 stele la testele de siguranță EuroNCAP.

Probabil că Mazda a așteptat cu emoție testul de siguranță EuroNCAP, nu pentru că ar avea în mod normal vreo vulnerabilitate la acest capitol, ci pentru că vorbim despre o altfel de mașină. În primul rând, este primul lor model electric, construit pe o platformă nouă, iar în al doilea rând MX-30 are o particularitate de design și structură: portierele spate Freestyle, cu deschidere în oglindă, în stilul celor ale modelului RX-8. 

Electrica niponă s-a descurcat însă excelent, obținând 91% pentru protecția pasagerului adult, 87% la nivelul protecției copilului și 68% protecție oferită pietonului. Sistemele de siguranță au avut un scor de 73% în testul EuroNCAP.

Mazda-MX-30 - Euro NCAP Five Star

În ceea ce privește structura portierelor spate, nu au fost nici un fel de probleme la impactul frontal și nici la impactul lateral, atât cu suprafața deformabilă, cât și cu stâlpul.

Testul a fost realizat cu Mazda MX-30 în versiune cu motor electric, singura configurație disponibilă acum. De anul viitor însă, Mazda va oferi modelul MX-30 și cu un range extender sub forma unui mic motor Wankel, ocazie cu care Mazda va resuscita acest tip de propulsor cu ardere internă pe care l-a folosit intensiv în trecut.

După Mazda6 din 2018 și Mazda3 și CX-30 anul trecut, aceasta este a patra Mazda care a obținut un rating general de cinci stele în conformitate cu noile criterii, mai stricte, ale EuroNCAP.

 

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.