Home Modele noi BMW Seria 3 facelift cu versiuni PHEV cu autonomie electrică de peste 100 km

BMW Seria 3 facelift cu versiuni PHEV cu autonomie electrică de peste 100 km

de Răzvan Măgureanu
BMW Seria 3 facelift 2024

BMW Seria 3 (G20 limuzină, G21 Touring) primește al doilea facelift al actualei generații la care versiunile PHEV primesc o baterie mult mai mare care conferă autonomii electrice de peste 100 km. 

BMW Seria 3 este una dintre cele mai de succes modele premium din istorie. Actuala generație a fost vândută în peste 3 milioane exemplare, iar în total BMW a vândut mai mult de 20 milioane exemplare din cele șapte generații din 1975 încoace.  BMW Seria 3 este lider de piață în segmentul premium de clasă medie în toate regiunile importante ale lumii – China, Europa și SUA.

Aceasta nu va fi însă ultima generație Seria 3 convențională, o nouă generație urmând spre finalul lui 2026 care se va vinde în paralel cu limuzină electrică din noua gamă New Class.

Plug-In Hybrid cu autonomie electrică de peste 100 km
Cea mai importantă schimbare la Seria 3 facelift se referă la versiunile PHEV. Seria 3 PHEV primește tehnologia BMW eDrive de generația a cincea și o baterie cu capacitate netă mult mărită, de la 12 la 19,5 kWh.  Astfel, noul BMW 330e care dezvoltă 292 CP în total obținuți dintr-un motor turbo de 2 litri și 184 CP și un motor electric de 109 CP are acum o autonomie WLTP de 101 km  (96 km  BMW 330e xDrive,  98 km BMW 330e Touring, 91 km BMW 330e xDrive Touring).

În același timp, versiunile PHEV primesc încărcare trifazată cu până la 11 kW  care permite încărcarea mai rapidă a bateriei, în 2 ore și 15 minute.

Seria 3 este disponibilă în continuare cu patru motoare pe benzină și patru diesel. Motoarele pe benzină cu șase cilindri și toate dieselurile au sistem mild hybrid pe 48V cu starter alternator integrat de 8 kW (11 CP).  Spectrul de putere variază de la 150 CP până la 340 CP și 700 Nm pentru dieselul de 3 litri cu șase cilindri în linie (M340d xDrive) și 374 CP și 500 Nm pentru benzina cu șase cilindri în linie (M340i xDrive) de la modelele M Performance.  Cutia automată cu 8 trepte este standard la toată gama.

De asemenea, modelele M3 sedan și Touring au acum 530 CP în loc de 510 CP în versiunea xDrive și beneficiază de jante noi și un interior restilizat la fel ca la Seria 3 sedan și Touring.

Tren de rulare mai confortabil

BMW promite confort la rulare mai bun în toate modurile de rulare și că dinamica nu va avea de suferit ca urmare a acestui fapt. Amortizoarele spate sunt conectate mai rigid de caroserie ceea ce va oferi mai multă precizie și echilibru, iar în modul Comfort a fost redusă forța în direcție.
Opțional sunt disponibile suspensie sport M și suspensie M adaptivă.

În pachetul M Sport sunt oferite jante M noi din aliaj ușor de 19 inch cu spițe duble, disponibile fie în culoarea Jet Black, fie într-o variantă în două culori. BMW Individual oferă, de asemenea, noi jante din aliaj ușor de 19 inch cu spițe în formă de Y și o versiune bicoloră pentru modelele sedan și touring. Toate jante noi din aliaj ușor sunt combinate cu anvelope mixte. Au apărut și două culori noi -Arctic Race Blue metalizat și Fire Red metalizat.

Seria 3 Sedan și Touring este echipată standard cu jante de 17 inch (18 inch pentru versiunile PHEV) iar Touring-ul are standard banchetă fracționabilă 40/20/40% care este opțională la Sedan.

Interior restilizat și sistrem de operare OS 8.5

Toate versiunile Seria 3 au acum standard climatizare automată pe trei zone și BMW Live Cockpit Plus cu display curbat și sistem de navigație cu noul sistem de operare OS 8.5. La fel ca și la Seria 5 acesta se remarcă prin widget-urile dispuse vertical în partea stângă a displayului.

Climatizarea, ventilația și încălzirea scaunelor ca și încălzirea volanului pot fi operate cu ajutorul funcției tactile a display-ului multimedia sau prin comandă vocală. Iluminarea interioară include acum, ca dotare standard, iluminarea în cascadă integrată în ornamentul din jurul gurilor de aerisire centrale. Culoarea și luminozitatea pot fi reglate în funcție de preferințele personale, utilizatorii putând selecta nouă culori.

Scaunele sport îmbrăcate în tapițerie de piele artificială Sensatec perforată în culori Negru, roșu Tacora sau Coniac sunt opționale, în timp ce tapițeria de piele Vernasca este disponibilă în patru culori. Modelele M Performance și cele cu pachetul M Sport vin cu noile scaune sport M Performtex îmbrăcate într-o tapițerie de velur inovatoare. Opțional, schimbătorul de viteze, controller-ul și butonul de start pot fi comandate cu pachetul CraftedClarity Glass cu aplicații de sticlă.

BMW Seria 3 facelift 2024BMW Seria 3 facelift 2024BMW Seria 3 facelift 2024BMW Seria 3 facelift 2024BMW Seria 3 facelift 2024BMW Seria 3 facelift 2024BMW Seria 3 facelift 2024BMW Seria 3 facelift 2024BMW Seria 3 facelift 2024BMW Seria 3 facelift 2024

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.