Home Știri Citroen, o ë-C4 reinventare & Range Rover e „Fifty” (video)

Citroen, o ë-C4 reinventare & Range Rover e „Fifty” (video)

de Aurel Niculescu
Citroen, o ë-C4 reinventare & Range Rover e „Fifty”

Citroen a decis că este timpul pentru măsuri drastice în cazul compactei C4 – deci avem un nou design excentric și o versiune ë-C4 complet electrică. Range Rover aniversează jumătate de secol de existență cu ediția limitată „Fifty”.

Citroën își continuă ofensiva electrică în 2020 pe segmentul berlinelor compacte și prezintă primele imagini cu noile ë-C4 și versiunea cu propulsie clasică C4 – mai multe detalii vom avea odată cu lansarea internațională online de pe 30 iunie. Noua generație C4 – sosită la distanță de un deceniu față de precedenta – perpetuează stilul nonconformist inaugurat anterior de crossover-ul C4 Cactus. O decizie logică – C4 a cam pierdut bătălie pentru supremație în clasa compactă – însă o mai poate câștiga în nișa modelelor nonconformiste.

Citroen, o ë-C4 reinventare & Range Rover e „Fifty”

Evident, avem parte de noi coduri stilistice, ce marchează o nouă etapă în ceea ce privește designul Citroen și ne putem aștepta ca ideile de pe ë-C4 și C4 să fie preluate ulterior și de alte modele din gama producătorului din hexagon. Știm că ë-C4 și C4 vor fi oferite cu motorizări electrice, pe benzină și diesel. Însă detaliile complete le vom afla la finalul lunii – atunci când vor sosi ë-C4 și C4 drept urmași ai liniei compacte inaugurată de primul C4, în 1928 și perpetuată apoi de modele precum Ami 6/Ami 8, GS/GSA (GS sărbătorește 50 de ani, a fost Mașina Anului în Europa în 1971), ZX, Xsara și cele două generații anterioare de C4 modern.

Citroen, o ë-C4 reinventare & Range Rover e „Fifty”

Pe 17 iunie, în urmă cu fix 50 de ani se „năștea” Range Rover – supranumit de Land Rover drept „modelul 4×4 de lux original”. Evident, această titulatură lasă loc de interpretări, dacă ținem cont de Jeep-ul Wagoneer din 1963… însă în Europa supremația britanicului nu prea va fi contestată. Constructorul insular sărbătorește aniversarea oferind clienților noua versiune specială Range Rover „Fifty”, aceasta fiind dezvoltată pornind de la luxoasa variantă Autobiography. Vine, în plus, cu accente Auric Atlas pentru asezonarea caroseriilor vopsite de SVO în Tuscan Blue, Bahama Gold, Davos White, Carpathian Grey, Rosello Red, Aruba, ori Santorini Black. Vor fi produse doar 1970 de exemplare.

Citroen, o ë-C4 reinventare & Range Rover e „Fifty”Citroen, o ë-C4 reinventare & Range Rover e „Fifty”Citroen, o ë-C4 reinventare & Range Rover e „Fifty”

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?