Home Auto util Cum poți actualiza hărțile de navigație Dacia

Cum poți actualiza hărțile de navigație Dacia

de Dan Damian
Dacia Map Update

Dacia oferă acum posibilitatea ca fiecare șofer să-și actualizeze simplu, cu telefonul, în doar 15 minute, hărțile sistemului Media Nav.

Tot mai mulți producători auto oferă posibilitatea actualizării gratuite a hărților sistemului de navigație build-in pentru o anumită perioadă de timp după cumpărarea mașinii. Nici Dacia nu face excepție, doar că producătorul român nu oferă conexiune online la bord, așa că actualizarea nu se poate face OTA (Over the Air).

Producătorul român a găsit însă o metodă simplă pentru putea face acest lucru de acasă, fără vreo vizită la service și fără o cerere specială. Împreună cu NNG, companie specializată în dezvoltarea viitoarelor generații de sisteme de navigație și de infotainment pentru industria auto, Dacia a creat un sistem de update cu ajutorul telefonului. Astfel, utilizatorul trebuie să instaleze pe telefon aplicația Dacia Map Update (deocamdată disponibilă pentru Android, dar va fi ulterior și pentru iOS). Din aplicație poți alege hărțile zonale și le descarci direct pe telefon. Apoi, conectezi telefonul la Media Nav prin portul USB, cu ajutorului unui cablu, deschizi aplicația Dacia Map Update și descarci în sistemul mașinii hărțile descărcate anterior pe telefon. Actualizarea se face în doar 15 minute, spune constructorul român.

Dacia Media Nav

La cumpărarea unui automobil Dacia ai asigurate actualizările hărților timp de 3 ani gratuit și asta implică două actualizări pe an. După această perioadă de trei ani, clienții pot cumpăra aceste actualizări.

Sistemul Dacia Media Nav este disponibil pentru 300 euro pe modelele Logan, Sandero Stepway și Jogger, acolo unde nu este inclus echiparea de serie (a nivelului de echipare). Pentru Duster, Media Nav poate fi comandat pentru 400 euro, în cadrul pachetului City Plus (acolo unde nu este inclus în nivelul de echipare).

Citește și:

 

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.