Home Modele noi Noul Mercedes Clasa E All-Terrain: capacități extra asfalt

Noul Mercedes Clasa E All-Terrain: capacități extra asfalt

de Dan Damian
Mercedes Clasa E All-Terrain

După ce a prezentat noua generație a modelului de clasă mare, în versiunile berlină și break, Mercedes a arătat și noul Mercedes Clasa E All-Terrain.

Noua versiune a break-ului capabil să ruleze și în afara șoselei, pe teren moderat păstrează aproape neschimbate dimensiunile Clasei E Estate (lungime de 4.950 mm, lățime de 1.904 mm), dar diferă înălțimea (1.497 mm). Este și normal, pentru că noul E All-Terrain trebuie să poată trece de obstacole mai mari, așa că și garda la sol este mai mare.

Până la caracteristicile tehnice specifice, Clasa E All-Terrain se remarcă imediat datorită spoilerului față subliniat de o bandă de protecție, care continuă în toată partea inferioară a caroseriei, de la pasajele roților, la praguri și spoilerul spate. Rolul acesteia nu este doar estetic, ci trebuie să protejeze zona de bază a caroseriei. Pneurile standard sunt 235/55 cu jante de 18 inchi. Opțional sunt disponibile jante de până la 20 inchi. Capacitatea portbagajului este de 615 litri și poate fi extinsă la 1.830 litri prin rabatarea banchetei spate (40:20:40). Acestea sunt valorile pentru versiunile cu motoare termice. PHEV-urile oferă semnificativ mai puțin: 460 litri, cu un maxim de 1.675 litri.

Mercedes Clasa E All-Terrain

La interior, nici o diferență față de Clasa E, berlină sau break. Doar că display-ul sistemului multimedia afișează acum și informații specifice pentru rularea în off-road, ba chiar include modul de “capotă transparentă” (parte a sistemului de camere la 360 grade), pentru ca șoferul să vadă exact poziția mașinii (și mai a ales a roților) față de obstacolele de pe drum. Sistemul MBUX este format din ceea ce Mercedes numește Superscreen, cu display-ul destinat pasagerului din dreapta oferit opțional.

Mercedes Clasa E All-Terrain

Noul Mercedes Clasa E All-Terrain este echipat standard cu suspensia pneumatică AirMatic, completată de amortizoare adaptive ADS+. Senzorii acestora adaptează reacția motorizorului la suprafața de rulare, astfel încât atunci când o roată lovește un obstacol, impactul nu este transmis celeilalte roți de pe punte și nici la interior. Suspensia pneumatică menține constantă garda la sol, dar în modul Comfort și atunci când viteza trece de 120 km/h, garda la sol coboară automat cu 15 mm, din motive de aerodinamică.

Încă de la debut, Mercedes Clasa E All-Terrain va fi disponibil cu un motor pe benzină și unul diesel (ambele mild hibrid), dar și cu un PHEV (diesel + electric).

Mercedes Clasa E All-Terrain

La bază este modelul E 220 d 4Matic, al cărui motor diesel de 2 litri, cu 197 CP și 440 Nm, este ajutat de un motor electric care livrează 23 CP și 205 Nm. Această versiunea ajunge la 100 km/h în 8,1 secunde și atinge 220 km/h. Consumul mediul oficial este de 5,3 l/100 km.

Urmează modelul E 450 4Matic, echipat cu un motor de 3 litri, care produce 381 CP și 500 Nm. Și aici sistemul mild-hybrid adaugă 23 CP și 205 Nm. Accelerația 0 – 100 km/h este posibilă în 4,7 secunde, iar viteza maximă este de 250 km/h. Consumul mediu oficial este de 7,9 secunde.

Mercedes Clasa E All-Terrain

PHEV-ul, E 300 de 4Matic, combină un motor diesel de 2 litri (197 CP și 440 Nm) cu un motor electric de 129 CP. Puterea ansamblului este de 230 kW (313 Nm), iar cuplul maxim ajunge la 700 Nm. Cu o baterie de 25.4 kWh (19.5 kWh, net), Mercedes E 300 de 4Matic atinge 100 km/h în 6,9 secunde, viteza maximă este de 213 km/h, iar consumul mediu oficial este de 0,6 l/100 km (primii 100 km, cu bateria plină). Acest PHEV este creditat cu autonomie electrică oficială care variază între 85 și 102 km.

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.