Home ȘtiriProiecte secrete Dacia Sandman 2024 ar revoluționa piața camperelor

Dacia Sandman 2024 ar revoluționa piața camperelor

de Răzvan Măgureanu
Dacia Sandman

Acesta ar putea fi cel mai ieftin camper de pe piață. Dacia Sandman 2024 nu există încă în realitate, fiind deocamdată doar în imaginația unui talentat youtuber.

Foto: Captură video Youtube Mahboub 1

O dată cu prezentarea gamei Extreme, a pachetului Sleep pack pentru Dacia Jogger și a numeroaselor accesorii outdoor, Dacia și-a afirmat intențiile de a oferi mai multe opțiuni pentru iubitorii de călătorii.

În acest context, un camper cu un raport calitate/preț imbatabil cum este cazul și la celelalte modele Dacia, ar fi un pas logic, deși Dacia a renunțat acum câțiva ani la utilitara Dokker și la vanul Lodgy care ar fi putut reprezenta o bază bună de pornire pentru un camper.

Dar niciodată să nu spui niciodată. Un youtuber talentat, Mahboub 1, a imaginat un posibil viitor camper Dacia Sandman și a relizat câteva ilustrații digitale inclusiv pentru interior pe care le-a prezentat pe canalul său într-un scurt video de aproape 2 minute.

Din primele fotografii se observă câteva lucruri interesante care ar putea fi sursă de inspirație pentru cei de la Dacia. Nu este un camper standard, ci un camper imaginat după filozofia lui Jogger, cu gardă la sol mai înaltă și protecții la praguri și pasajele roților pentru a putea fi folosit și în off-road.

Dacia Sandman

De asemenea, la fel ca și la Dokker, Sandman are ușă culisantă în lateral și două uși asimetrice spate pentru un acces mai ușor.

Designul lui Sandman se înscrie în noua linie de design Dacia cu grila și sigla nouă. Doar farurile cu cele două bare de LED-uri par puțin părea futuriste.

Talentatul designer de pe youtube a mers și mai departe și a imaginat și planșa de bord care reprezintă o combinație interesantă între noile instrumente digitale de bord și ecranul multimedia de la noul Duster combinate cu un bloc de climatizare clasic cu butoane fizice de la fostul Duster dar amplasate foarte sus.

Dacia Sandman

Din ilustrațiile prezentate tragem concluzia că este un camper relativ compact pentru două persoane care nu depășește gabaritul unui Jogger. Un astfel de camper ar trebui să fie ieftin pentru a atrage clinetela tânără dornică de aventură. Dar cât de ieftin? Un Jogger începe la 16.990 euro iar seria Extreme cu 5 locuri costă de la 19.950 euro. Fiind ceva mai înalt și mai spațios, prețurile ar putea porni de la 19-20.000 euro și ajunge până la 24-25.000 euro. Un camper mai ieftin nu există pe piață.

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.