Home Știri Dacia Spring s-a scumpit a patra oară

Dacia Spring s-a scumpit a patra oară

de Răzvan Măgureanu
test dacia Spring 2021

Dacia Spring s-a scumpit a patra oară într-un an de zile. Acum  costă 20.900 euro față de 18.100 euro acum un an. 

De ieri, Dacia Spring este din nou mai scumpă. Este a patra scumpire într-un an de zile. La lansarea mașinii în aprilie 2021, Dacia anunțase că versiunea de top Comfort Plus va costa 18.100 euro cu TVA și fără bonusuri. la 1 noimebrie 2021 prețul s-a majorat la 19.100 euro. În aprilie 2022, prețul a crescut din nou la 20.300 euro. Iar de la 1 mai, adică după numai o lună, prețul s-a scumpit cu încă 600 euro, ajungând la 20.900 euro.

Din fericire, dacă putem spune așa, prețul prizei DC și al cablului de încărcare AC Mode 2 nu s-au mai scumpit de această dată. Acestea costă în continuare 450 euro respectiv 200 euro după ce anul trecut costau 300 respectiv 150 euro.

Creșterea prețului după numai o lună este foarte neplăcută și nejustificată dar probabil că Dacia pune această scumpire pe seama inflației galopante din ultima perioadă dar și a scumpirii exagerate a litiului, al cărui preț a crescut în mai puțin de doi ani cu 438%.

Pe de altă parte însă, Dacia Spring rămâne cea mai ieftină mașină electrică de pe piață. Mai ieftine sunt doar cvadriciclurile Citroen AMI și Renault Twizy. Însă concurenții direcți ai lui Spring sunt mult mai scumpi sau nu se mai produc. Skoda Citigo iV a ieșit de mult din producție iar VW e-up, la care VW a reînceput fabricația costă minim 26.341 euro cu TVA fără bonusuri. Așadar, Spring este în continuare cu peste 5000 euro mai ieftină decât e-Up. Trebuie precizat însă că e-up are putere aproape dublă față de Spring, 82 CP comparativ cu 45 CP însă autonomiile suint comparabile.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?