Home Știri Ford Mustang ajunge la cea de-a șasea generație

Ford Mustang ajunge la cea de-a șasea generație

de

A șasea generație a lui Ford Mustang, model emblematic pentru istoria mărcii americane, a fost prezentată oficial atât în versiune coupé, cât și cabrio.

Ford Mustang ajunge la cea de-a șasea generație.

Ford Mustang ajunge la cea de-a șasea generație.

Legenda lui Ford Mustang începe în 1964, când americanii decid să ofere un model sportiv, accesibil, cu patru locuri. Publicul american îndrăgește încă din primul moment mașina, care devine pe parcursul a aproape 50 de ani un model reprezentativ al mărcii. Cu toate acestea, abia cea de-a șasea generație a lui Ford Mustang, prezentată recent, își propune cu adevărat să devină o mașină globală.

Ford oprește producția de la Craiova și în decembrie

Noul Mustang a fost prezentat concomitent în șase orașe importante din lume, cel ales pentru Europa fiind Barcelona. Designul mașinii evocă liniile predecesorilor săi, dar reinterpretate într-o manieră modernă. Partea din față, agresivă, este dominată de logo-ul Mustang și de grila radiatorului de mari dimensiuni.

Spatele lui Ford Mustang se remarcă în special prin stopurile cu LED-uri, dispuse în trei baghete verticale, ce amintesc de stopurile primei generații, lansată acum aproape jumătate de secol. Interiorul însă nu mai are nimic de-a face cu prima generație, mizând totul pe cartea high-tech. Consola centrală a fost redesenată față de cea a precendentului model, iar materialele sunt mai bune calitativ. Acesta a fost dintotdeauna un capitol la care Ford Mustang a suferit și, pentru a deveni cu adevărat o mașină globală, Ford trebuia să rezolve problemele.

Emag vinde modele Ford Focus online de Black Friday

Vor exista trei motorizări, toate pe benzină. Prima dintre ele este un V6 de 3,7 l ce dezvoltă 300 CP. Cel mai puternic propulsor va fi tot un V8, cu o cilindree de 5,0 l, care oferă 420 CP și 528 Nm. Surpriza este însă existența unui motor turbo, EcoBoost, de 2,3 l în patru cilindri ce promite 305 CP și un cuplu de 406 Nm. Acesta va deveni cu siguranță vedeta vânzărilor pe plan european. Tracțiunea a rămas tot pe puntea spate, iar puterea este transmisă roților prin intermediul unei cutii automate.

Pentru prima oară, Ford Mustang va avea suspensie spate independentă și launch control, două inovații menite să aducă modelul în secolul XXI. Noul Mustang va fi vândut însă abia din 2015, așa că mai trebuie să așteptăm până la primele teste.

Articole similare

Comentarii închise.