Home Știri Ilustrație: Volkswagen ID.5 se pregătește de debut

Ilustrație: Volkswagen ID.5 se pregătește de debut

de Dan Damian
Volkswagen ID.5

După ID.3 și ID.4, constructorul german pregătește noul Volkswagen ID.5, care nu va fi disponibil pentru toată lumea.

Totul a început cu monovolumele, care au dispărut rapid atunci când clienții au preferat SUV-urile. Acest gen de automobile pare mult mai stabil, așa că au apărut foarte multe modele SUV, de la toți producătorii. Dar parcă și acestea au nevoie de un suflu nou, care s-a transformat în SUV-urile Coupe. Îmbinarea între preferințele raționale și pasiune. Teoretic, discutăm despre curente disponibile în lumea modelelor cu propulsie clasică. Doar că nu se limitează doar la acestea.

Și modelele electrice trebuie să ofere o latură pasională și, cel puțin la acest moment, aceasta pare transpusă doar în lumea automobilelor cu propulsie convențională. Doar că invazia de automobile electrice a preluat acest curent, deocamdată la un nivel incipient, și vedem primele modele EV care adaugă preferinței pentru SUV-uri, caroseriile tip coupe. Este și cazul celor de la Volkswagen, care, după ID.3 și ID.4, vin cu modelul ID.5, un SUV Coupe bazat pe ID.4. Linii pasionale, care au la bază nu doar segmentul lui ID.4, ci și platforma lui ID.3

În ceea ce privește distribuția acestor modele, Volkswagen mai are de lucrat. Deocamdată a decis că ID.3 nu este potrivit pentru piața americană, din cauza dimensiunilor reduse, în timp ce ID.4 se califică și pentru americani. Pe de altă parte, ID.5, care va debuta în 2021 și pe care-l vedeți într-o ilustrație semnată de Ch. Schulte, colaboratorul AMS, va fi un model destinat în special pieței europene, cu mici șanse să ajungă în SUA.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.