Home Știri Land Rover Defender este World Car Design of the Year

Land Rover Defender este World Car Design of the Year

de Dan Damian
Land Rover Defender

Land Rover Defender a primit titlul World Car Design of the Year pentru anul 2021, în cadrul competiției World Car Awards.

Este a treia oară când Land Rover își adjudecă prestigiosul premiu, după Range Rover Velar (2018) și Range Rover Evoque (2012), aceasta fiind cea mai nouă dintre numeroasele distincții internaționale primite de robustul vehicul cu tracțiune integrală.

Noul Defender rămâne consecvent spiritului deschizător de drumuri care caracterizează Land Rover de peste 70 de ani și care redefinește aventura în secolul 21. Emblematică în denumire, formă și capabilitate, modelul Defender este disponibil în mai multe variante de caroserie, în două versiuni de ampatament, putând fi personalizat cu unul din cele patru pachete de accesorii disponibile.

Premiul World Car Design of the Year se acordă ca semn de recunoaștere a celei mai remarcabile mașini noi din ultimele 12 luni și recompensează vehiculele care demonstrează cele mai înalte standarde de inovație tehnică și design, depășind tiparele convenționale.

Prof. Gerry McGovern OBE, Chief Creative Officer, Jaguar Land Rover, a spus: „Noul Defender este influențat, dar nu limitat de trecutul său, iar noi suntem încântați că a fost onorat cu acest premiu. Viziunea noastră a fost să creăm un Defender al secolului XXI, forțând limitele proiectării, tehnologiei și designului, dar păstrând renumitul ADN și capabilitățile off-road ale mărcii. Rezultatul este o mașină captivantă cu tracțiune integrală, care rezonează la nivel emoțional cu clienții.

O comisie formată din șapte experți în design automobilistic a evaluat competitorii și a alcătuit o listă scurtă cu recomandări pentru votul final al juriului format din 93 de jurnaliști.

Experții designeri sunt Gernot Bracht (Germania – Pforzheim Design School), Ian Callum (Regatul Unit – Director pentru design, CALLUM), Gert Hildebrand (Germania – Proprietar Hildebrand-Design), Patrick le Quément (Franța – Designer și președinte al Comitetului strategic – The Sustainable Design School), Tom Matano (USA – Academy of Art University, fost șef al departamentului design – Mazda), Victor Nacif (USA – Director de creație, Brojure.com și instructor de design, New School of Architecture and Design) și Shiro Nakamura (Japonia – CEO, Shiro Nakamura Design Associates Inc.).

Noul Defender este propus cu motorizări diesel și pe benzină, dar și într-o versiune PHEV.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?