Home Știri Mitsubishi L200 a debutat la Geneva

Mitsubishi L200 a debutat la Geneva

de

Salonul auto de la Geneva a marcat debutul european a celei de-a cincea generații a pick-upului Mitsubishi L200. Fără a pierde abilitățile bune în off-road, noul model este mai confortabil și mai bine dotat.

008

Dezvoltată integral de către constructorul japonez în 28 de luni, cea de-a cincea generație Mitsubishi L200 reprezintă o reinterpretare modernă a conceptului de camionetă Sport Utility Truck care urmărește să satisfacă nevoile tot mai diversificate ale clienților de pick-up-uri, oferind mai mult stil, confort, manevrabilitate și utilitate. Noul aspect exterior sportiv propune detalii de design mult mai morderne, dar păstrează expresiva linie laterală caracteristică de tip „J-Line“, element marcant al caroseriei modelului L200 precedent, întâlnit la tranziția dintre cabină și benă. Totodată, s-a avut în vedere menținerea greutății totale la un nivel cât mai mic, sporirea rezistenței caroseriei și obținerea, în același timp, a unui nivel scăzut al coeficientului aerodinamic Cx, ce are valoarea de 0,40. În comparație cu modelul precedent, toate variantele noului L200 dispun de un ampatament ușor mai mic pentru a îmbunătăți manevrabilitatea, dar păstrează una dintre cele mai mari lungimi a benei din clasa. Acest aspect este scos în evidență de versiunea Double Cab, care oferă mai mult spațiu la interior și un volum de încărcare mai amplu.

007

Disponibil în variantele Double Cab și Club Cab, noul Mitsubishi L200 își întâmpină pasagerii cu un interior bine finisat, care nu lasă impresia de autovehicul cu accent utilitar pronunțat, și cu un set de dotări de siguranță și confort moderne. De asemenea, confortul pasagerilor a fost îmbunătățit prin insonorizarea superioară a habitaclului. Ca dotări rar întâlnite în acest segment, putem nota: airbagul pentru genunchii șoferului, sistemul de asistare la tractarea unei remorci, asistentul pentru pornirea în rampă, farurile de zi cu leduri și proiectoarele bixenon.

Noul Mitsubishi L200 dispune de un șasiu cu o rigiditate torsională superioară cu 7% și are un tren de rulare îmbunătățit. Sistemul Super Select 4WD II (sistem de tracțiune integrală cu reductor) este acum acționat elegant, printr-un buton rotativ, ușor de manevrat, poziționat pe consola centrală. În plus, pentru îmbunătățirea manevrabilității, s-a realizat o distribuție a cuplului între punți de 40:60%.

006

În ceea ce privește sistemul de propulsie, clienții au la dispoziție un nou motor diesel cu cilindreea de 2,4 litri, disponibil în două trepte de putere, de 154 sau 181 CP. Acesta poate fi cuplat la o transmisie manuală cu șase rapoarte sau la una automată cu cinci rapoarte, ambele de concepție nouă. Față de generația precedentă, consumul de combustibil și emisiile poluante au fost reduse, iar performanțele dinamice sunt superioare.

001

Articole similare