Home Știri Noua generație Mitsubishi Outlander vine anul viitor

Noua generație Mitsubishi Outlander vine anul viitor

de Dan Damian
Noul Mitsubishi Outlander PHEV

Mitsubishi a anunțat faptul că noua generație Mitsubishi Outlander, în versiune PHEV, va fi lansată în Europa, inclusiv în România, anul viitor.

Treptat, Mitsubishi revine în Europa. Marca japoneză, care a anunțat acum aproape 3 ani că va “îngheța” lansarea de noi modele în Europa, concentrându-se pe piețele ASEAN (Asia de Sud-Est), pare să revină asupra deciziei, deși nu o afirmă foarte clar.

La puțin timp după ce a lansat noul Mitsubishi ASX, de fapt un Renault Captur cu sigla producătorului japonez, Mitsubishi anunță acum noua generație Mitsubishi Outlander pentru piața europeană, începând de anul viitor. Evident, SUV-ul japonez va fi comercializat doar în versiune PHEV. Adică o nouă generație a acestui sistem de propulsie, cu două motoare electrice și tracțiune integrală Super-All Wheel Control. Deocamdată nu există detalii tehnice referitoare la modelul european, dar este probabil să vedem același motor pe benzină, de 2,4 litri, care echipează și Eclipse Cross, susținut de două propulsoare electrice: unul de 115 CP pe puntea față și unul de 136 CP pe puntea spate. Dacă vor fi păstrate caracteristicile modelul de pe piețele din afara Europei, Mitsubishi Outlander va integra o baterie de 20 kWh, capabilă să ofere autonomie electrică de aproximativ 80 km.

Mitsubishi Outlander PHEV

Chiar dacă Mitsubishi spune că noul Outlander va fi dezvoltat special pentru piața europeană, japonezii se referă, de fapt, la o adaptare, pentru că noua generație a fost deja lansată, acum doi ani, pe piețele non-europene. Așa că știm deja designul mașinii, dominat de deja cunoscutul Dynamic Shield, la partea frontală și de Hexaguard Horizon la partea din spate.

Revirimentul Mitsubishi în Europa nu se oprește la lansarea noului Mitsubishi Outlander PHEV. Așa cum spuneam, noul Mitsubishi ASX este deja la vânzare și, în toamna acestui ani vom vedea în Europa și noua generație a modelului Colt.

Important de menționat este faptul că tot ceea ce va lansa Mitsubishi de acum încolo, cel puțin în Europa, va avea o anumită formă de electrificare.

La acest moment, în România, Mitsubishi comercializează doar 3 modele: Space Star (de la 11.888 euro), ASX (de la 20.337 euro, mild-hibrid, hibrid și PHEV) și Eclipse Cross PHEV (de la 43.542 euro).

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.