Home Știri Opel este interesat să intre în competiție cu Dacia

Opel este interesat să intre în competiție cu Dacia

de

Ieșirea Chevrolet de pe piața europeană este văzută ca o oportunitate de către oficialii Opel, care își doresc să intre în competiție cu Dacia.

Karl-Thomas Neumann, CEO Opel

Karl-Thomas Neumann, CEO Opel

Șeful Opel spune că admiră Dacia și succesul de care se bucură marca în Europa. Acesta declară și că s-ar putea ca, în viitor, Opel să concureze Dacia cu un SUV mic și cu un model mai ieftin decât Astra. „Dacia este un lucru grozav. Deși GM nu este Dacia, segmentul mașinilor ieftine este foarte interesant pentru noi. Clar ne uităm la acest segment“, a declarat Karl-Thomas Neumann, CEO al Opel, pentru Financial Times.

Totul despre noul Opel Corsa

General Motors ar putea să acopere golul lăsat de plecarea Chevrolet din Europa. „Am avut Chevrolet, care părea a fi o marcă ieftină, dar nu era chiar așa. Credem că există posibiliteatea să avem succes cu mai multe modele ieftine“, a adăugat Neumann.

Opel Astra GTC primește noul 1.6 CDTI

În ultimii ani, succesul Dacia a atras atenția concurenților, care își doresc să lanseze produse competitive în segmentul low-cost. Până acum, VW și-a anunțat intenția de a avea în gamă concurenți pentru Dacia, însă nimic nu s-a concretizat.  Vânzările modelelor hatchback de 7500 de euro şi a SUV-urilor de 12.000 de euro, care oferă puţine opţiuni şi dotări minimale pentru a menţine costul redus, au crescut în ultimii 2 ani cu 61%, în ciuda scăderii piețelor europene.

Articole similare