Home Știri Prețuri Dacia Spring facelift – Livrări din septembrie

Prețuri Dacia Spring facelift – Livrări din septembrie

de Dan Damian
Dacia Spring facelift

Dacia a publicat lista de prețuri pentru Dacia Spring facelift, model care va putea fi comandat începând cu finalul lunii aprilie, primele livrări fiind programate pentru luna septembrie.

La finalul lunii februarie am fost la Paris și am văzut Dacia Spring facelift, care avea să debuteze apoi la Salonul Auto de la Geneva. V-am scris atunci tot ceea ce este important despre Dacia Spring facelift, dar la acel moment nu aveam prețurile mașinii, un aspect important, pentru că se știa deja că bonusul Rabla Plus va scădea la jumătate.

Dar acum avem lista de prețuri Dacia Spring facelift și observăm că, în ciuda modificărilor intensive, prețurile au scăzut cu sume cuprinse între 2.500 și 3.000 euro. Cam atât cât să compenseze scăderea bonului Rabla Plus.

Dacia Spring facelift

Dacia Spring facelift este oferită în trei versiuni de echipare: Essential, doar cu motorul de 45 CP și Expression și Extreme, doar cu motorul de 65 CP.

Sistemul multimedia Media Control, disponibil în serie pe versiunile Essential și Expression, beneficiază de comenzi pe volan, cu afișaj al informațiilor media și al apelurilor telefonice pe tabloul de bord. Sistemul este dotat cu 2 difuzoare, conexiune Bluetooth, un port USB.

Dacia Spring facelift

Disponibil ca dotare standard pe versiunea Extreme și opțional pe Expression, sistemul Media Nav Live oferă un display central de 10 inchi, care încorporează navigație conectată până la 8 ani, integrând informații în timp real despre condițiile de circulație și hărți europene actualizate. Mai mult, oferă conectivitate Apple CarPlay și Android Auto, precum și două porturi USB.

Noile sisteme de asistență la conducere (ADAS) se adaugă echipamentelor disponibile pe noul Spring pentru a răspunde celor mai recente norme de siguranță (GSR2): frânarea automată de urgență (urbană/periurbană cu detectarea vehiculelor, pietonilor, bicicliștilor și motocicliștilor), recunoașterea panourilor de semnalizare cu alertă de depășire a vitezei legale, asistență la parcarea cu spatele, semnal pentru oprirea de urgență, alertă la schimbarea benzii de circulație, asistență la menținerea benzii  de circulație, sistem de supraveghere a atenției șoferului și apel de urgență (eCall). Și, pentru a ușura viața clienților săi, Dacia introduce butonul “My Safety” care permite un acces rapid la configurația preferată de sisteme de asistență la conducere.

Prețuri Dacia Spring facelift

VERSIUNE PRET  PRET CU PROGRAMUL RABLA PLUS
ESSENTIAL ELECTRIC 45 16.900 euro TVA inclus 11.800 euro TVA inclus
EXPRESSION ELECTRIC 65 18.900 euro TVA inclus 13.800 euro TVA inclus
EXTREME ELECTRIC 65 19.900 euro TVA inclus 14.800 euro TVA inclus

Dacia a tatonat scăderea prețurilor modelului de la începutul acestui an, atunci când a operat o reducere de 7.205 (maximă) pentru mai multe modele Spring aflate în stoc. De altfel, Dacia știe că îi va fi greu să vândă Spring la un preț mai mare decât până acum, în condițiile în care începe să apară și concurența.

Dacia Spring facelift

Pe de altă parte, Dacia Spring, primul model electric al gamei Dacia, lansat în 2021, a înregistrat deja peste 140.000 de unități vândute, din care 61.803 au fost comercializate în cursul anului 2023 (+26,4% față de rezultatul anului precedent). Spring a ocupat în 2023 locul al treilea în Europa în clasamentul celor mai vândute mașini electrice către clienții persoane fizice. Pe piața din România, Spring s-a impus încă din primul an de comercializare drept liderul detașat al pieței de vehicule electrice. În 2023 au fost înmatriculate 6.875 de unități, ceea ce echivalează cu peste 43% din totalul pieței de mașini electrice..

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.