Home Modele noi Renault Captur facelift: design nou, multimedia cu Android Automotive

Renault Captur facelift: design nou, multimedia cu Android Automotive

de Răzvan Măgureanu
Renault Captur facelift

După 4 ani și jumătate, Renault împrospătează SUV-ul său de clasă mică. Renault Captur facelift primește o parte frontală complet nouă, nivelul de echipare de top Esprit Alpine și sistem multimedia bazat pe Google.  

Unul din cele mai vândute SUV-uri de clasă mică din Europa, alături de Dacia Duster și Peugeot 2008 a primit un upgrade stilistic și tehnic.

Parte frontală complet nouă 

Renault Captur facelift are o grilă multifațetată închisă care încorporează logo-ul Nouvel R și o capotă mai înaltă și mai plată. Pentru răcirea motorului, pe lângă grila inferioară din bara de protecție a apărut și o grilă îngustă imediat deasupra barei de protecție. Farurile cu LED sunt standard la toată gama iar luminile de zi cu LED au o formă verticală de jumătate de romb, inspirată de logo-ul mărcii, la fel ca la Clio, iar lângă ele se află două prize de aer care contribuie la aerodinamică și la răcirea frânelor față. În spate, carcasa farurilor  este acum transparentă, dezvăluind interiorul blocurilor optice.

Sunt disponibile trei niveluri de echipare :
-Evolution are jante Flexwheel de 17 inchi (jantele din aliaj de 17 inchi sunt
opționale), cu ornamente de culoare negru mat, în partea inferioară a portierelor,
precum și în părțile din față și din spate.
– Techno dispune de jante din aliaj de 18 inchi și o vopsea High Gloss Black pe partea inferioară a caroseriei și pe linia centurii.
– Esprit Alpine este o echipare nou și poate fi identificată imediat, cu logo-urile sale Ice Black, marginile geamurilor în High Gloss Black, jante de 19 inchi cu design și ornamente mate specifice de culoare Slate Grey, încălțate cu pneuri Michelin 245/45 R19. Aceasta vine cu o tapițerie cu granulație multi-texturată pe scaune și pe panourile portierelor și o inserție albastru-gri pe tabloul de bord.

Android Automotive în premieră în acest segment 
Renault Captur vine cu sistem multimedia Open RLink cu Google încorporat în funcție de echipare, fiind primul model din segmentul clasei mici cu Android Automotive 12.  Astfel sunt disponibile toatre serviciile Google cum ar fi Google Maps sau Google Assistant și peste 50 aplicații Google Play.
Sistemul multimedia de top are display portret de 10,4 inchi si permite conexiune wireless la Android Auto și Apple CarPlay.  Instrumentele de bord digitale sunt afișate pe displayuri de până la 10,25 inchi în funcție de echipare.

Nouă este și semnătura luminoasă pe care o poți auzi când intri în mașină, aceasta fiind creată prin colaborarea cu Jean-Michel Jarre, care a fost implicat și în adaptarea celor două sisteme audio Arkamys Auditorium (standard) și Harman Kardon (opțional).

Bancheta spate care culisează 16 cm conferă cel mai mare în spațiu pentru genunchi din segment când este împinsă la maximum în spate. În acest caz, volumul portbagajului măsoară 408 litri iar dacă se împinge bancheta spre înainte, volumul crește la 536 litri.

Șase motorizări
Gama de motorizări nu a suferit modificări majore, singurul lucru de menționat fiind faptul că nu se mai oferă versiunea Plug-In Hybrid. În schimb, se oferă în continuare motorizarea foarte economică Full-Hybrid. Iată lista mootarelor:
– 1.0 TCE cu 90 CP și 160 Nm, cuplat la o cutie manuală cu 6 trepte
– 1.0 TCE GPL cu 100 CP și 160 NM (170 Nm cu GPL) cuplat la o cutie manuală cu 6 trepte
– 1.3 TCE cu 140 CP și 260 Nm și sistem mild hybrid pe 48V, cuplat la o cutie manuală cu 6 trepte
– 1.3 TCE cu 160 CP și 270 Nm si sistem mild hybrid pe 48V, cuplat la o cutie automată EDC cu 7 trepte
– E-Tech Full hybrid cu motor aspirat de 1,6 litri și două motoare electrice care furnizează 145 CP și 250 Nm cuplat la cutia de viteze multimodală.
Sunt disponibile patru moduri de condus – Eco, Sport, Comfort și MySense iar Esprit Alpine vine cu sistem Extended Grip cu modurile specifice Snow și Terrain în combinație cu jantele de 18 inchi.

Renault Captur faceliftRenault Captur faceliftRenault Captur faceliftRenault Captur faceliftRenault Captur faceliftRenault Captur faceliftRenault Captur faceliftRenault Captur faceliftRenault Captur faceliftRenault Captur facelift

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.