Home ȘtiriProiecte secrete Primele fotografii spion cu a treia generație Dacia Duster

Primele fotografii spion cu a treia generație Dacia Duster

de Răzvan Măgureanu
dacia duster 2024

La circa 8 luni înaintea prezentării oficiale, site-ul Cochespias a prezentat primele fotografii spion cu a treia generație Dacia Duster, surprinsă pe o autostradă din România cu numere de probă.

Cei de la Dacia reușesc să fie foarte discreți când efectuează teste cu viitoarele lor modele. Se pare că le-a reușit și de această dată, primele fotografii spion cu viitoarea Dacia Duster apărând cu numai 8 luni înaintea prezentării oficiale.

Mașina a fost surprinsă cu numere de probă de România, AG 496 PROBE, și din supozițiile noastre pare a fi undeva pe centura Piteștiului. Mașina este camuflată aproape în întregime însă în fotografia din spate se pot observa câteva lucruri cum ar fi stopurile cu semnătura în formă de Y și luneta înclinată cu un eleron profilat din acoperiș, ceva mai mare decât al actualei generații.

În fotografia din profil se observă grila radiatorului aproape verticală, la fel ca la conceptul Bigster. De altfel, nu mai este niciun secret că Duster va prelua liniile fratelui mai mare Bigster.

Așa cum ne-a confirmat și șeful centrului de design Dacia din București, noul Dacia Duster va păstra proporțiile actualei generații și nu va fi mai mic decât modelul actual. Iar acest lucru se observă și în primele fotografii spion.

Așa cum am mai anunțat, a treia generație Dacia Duster va renunța la motorul diesel și va prelua platforma CMF-B de la Jogger, Captur și Clio care va permite și adoptarea unei propulsii full hibride precum cea lansată de curând pe Jogger.

Având în vedere că noul Jogger full hybrid lansat de curând începe de la 23.750 euro, este de așteptat ca versiunea full hibridă a lui Duster să coste în jur de 25.000 euro. Însă vor exista și alte motorizări pe benzină și noi estimăm că prețul de bază va fi undeva în jurul a 20.000 euro. Pentru că noile norme Euro 7 nu vor putea fi îndeplinite fără sistem mild hybrid pe 48V, Duster va primi noul motor turbo în trei cilindri de 1,2 litri lansat pe Austral dar în versiune mild hybrid pe 48V.

O versiune PHEV nu va fi oferită deoarece Renault nu va mai insista pe propulsia PHEV în viitor, urmând să se concetreze pe versiunile hibride.

dacia duster 2024

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.