Home ȘtiriProiecte secrete Primul Ferrari electric va costa peste 500.000 euro

Primul Ferrari electric va costa peste 500.000 euro

de Răzvan Măgureanu
Ferrari SF90 Stradale

Primul Ferrari electric se va lansa în a doua jumătate a lui 2025, conform anunțului oficial al constructorului italian. Acum au apărut și primele informații neoficiale despre preț care se pare că va fi de peste 500.000 euro. 

Cunoscut pentru renumitele sale motoare V8 și V12,  Ferrari s-a adaptat foarte bine noii ere de tranziție, lansând două modele PHEV de succes: 296 GT și SF90 Stradale. Italienii au anunțat oficial că în a doua jumătate a lui 2025 vor lansa primul Ferrari electric din istorie.

Unele surse citate de Reuters au anunțat un preț de pornire de peste 500.000 euro, la care se vor adăuga probabil încă 15-20% din alegerea diverselor opționale deoarece nimeni nu cumpără un Ferrari echipat standard.

Pentru producția noului model electric, Ferrari a construit o nouă facilitate de producție la Maranello care va produce motoare electrice, baterii și invertoare. Noua facilitate se va deschide luna aceasta și poate să crească producția cu până la o treime. În 2023 Ferrari a vândut 13.663 unități iar o creștere cu o treime ar însemna atingereea unui prag de până la 20.000 unități.

Pentru moment, Ferrari nu are planuri prea expansive cu noul model electric. Italienii nu vor să vândă modelul electric într-o porporție mai mare de 10% din producția totală ceea ce ar însemna puțin peste 1300 exemplare. Până în 2026, Ferrari plănuiește ca 60% din vânzări să fie reprezentate de modele electrice și hibride.

Șeful Ferrari, Benedetto Vigna, promite că noul Ferrari electric va oferi o experiență unică și că va fi similar cu modelele tradiționale Ferrari cu motoare termice.

În ultimii ani, Ferrari și-a extins gradual gama, lansând și primul SUV din istorie, deși italienii evită să îl numească așa. Cu toate că cererea este enormă și timpul de așteptare este de peste 1 an și jumătate Ferrari nu vrea să aloce mai mult de 20% din producție pentru Purosangue care dispune de un motor V12 aspirat. Există discuții să urmeze și o versiune PHEV, logică având în vedere ținta lui Ferrari de a vinde 60% din producție electrică și PHEV până în 2026.

Notă: în fotografie este Ferrari SF90 Stradale

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.