Home TesteContact Test video Dacia Spring: peste 200 km autonomie reală

Test video Dacia Spring: peste 200 km autonomie reală

de Răzvan Măgureanu
test dacia Spring 2021

După ce am prezentat primele impresii despre prima Dacie electrică, revenim acum cu un test video Dacia Spring.

Merită banii? Are autonomie suficientă? Cât costă în final? Nu sunt prea puțini 45 CP?  Acestea au fost principalele întrebări care ni s-au pus. Cu siguranță își merită banii pentru că nu este doar cea mai ieftină mașină electrică de pe piață ci oferă și cel mai bun raport preț/autonomie dintre toate mașinile electrice.
În condus normal pe un parcurs extraurban se pot parcurge circa 205-210 km. Dacă se utilizează modul Eco, se mai pot câștiga 10-20 km. Prețul cu Rabla Plus și rabla clasic al versiunii de top Confort Plus este de 7.700 euro cu TVA. Prin comparație un Renault Twizy care este un cvadriciclu trece de 5.000 euro.
45 CP nu sunt puțini deoarece Dacia Spring accelerează de la 0 la viteza de oraș de 50 km/h în doar 4,8 secunde. Este o valoare mai mult decât decentă. Iar dacă ieșiți în afara orașului noi am atins viteza maximă indicată de constructor. Vitezometrul arăta chiar 130 km/h.
Vedeți aici test video Dacia Spring

 

 

Articole similare

1 comentariu

mircea April 21, 2021 - 16:11

Test foarte cuprinzator si clar. Masina este absolut perfecta pentru mediul urban ,atat timp cat esti preocupat exclusiv de mobilitate ecologica. Altfel,ma astept ca Spring sa obtina un scor foarte mic la testele de impact Euroncap,de vreme ce modelul pleaca de la o caroserie de Kwid(sau KZE) care a obtinut la teste in America de Sud o singura stea. Oricum si autonomia face dificila parcurgerea unui drum pana la mare la vara,de exemplu.

Reply

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.