Știri Video

(Video) Artă și fascinație, ba chiar și un pic de copilărie

Fanii Lego și ai faimosului spion britanic James Bond au un motiv de bucurie – sub forma noului kit JB Aston Martin DB5, Porsche are 70 de ani dar și chef de fotografii artistice cu Peter Lindbergh, iar McLaren Senna By MSO ne face de-a dreptul verzi de invidie.

Clar, noul kit Lego 007 va candida la titlul de capodoperă a companiei daneze pentru anul 2018 – cel puțin în inimile fanilor pasionați de aventurile automobilistice ale celebrului spion James Bond. Pe numele său complet „Lego Creator Expert James Bond Aston Martin DB5”, kit-ul are 1295 piese, dar mai ales câteva surprize: plăcuțe de înmatriculare rotative, mitraliere ascunse, un scut pentru lunetă, telefon în portieră și mai ales… un scaun ejectabil funcțional!Pentru treburi ceva mai serioase avem escapada artistică a constructorului german – parte din evenimentele „70 years of Porsche sports car” – în care compania i-a dat mână liberă cunoscutului fotograf Peter Lindbergh, care a schimbat subiectele „fashion” pe conceptul Mission E și legendarul 911. Locația – o plajă din Ault, partea de nord a Franței. Proiectul a fost atașat inclusiv seriei „Porsche Talent Project”, astfel încât tânărul artist Skander Khlif, din Munchen, a avut ocazia să devină „umbra” maestrului și să realizeze propriile cadre cu ajutorul mentorului ad-hoc.


Nu în ultimul rând trebuie să vorbim un pic și despre acest McLaren Senna by MSO – ultimul element fiind evident dovada că avem de-a face de fapt cu un exemplar unicat. Este primul Senna livrat în America de Nord și Michael Fux din New York City și-a dorit ceva cu adevărat special. Spre exemplu vopseaua specială „Fux Green” – în timp ce restul modificărilor (multe doar de detaliu, precum prinderile centrale ale jantelor vopsite albastru/roșu) vor putea fi admirate pe viu de public odată cu prezentarea oficială de la „The Quail” din timpul evenimentului „Monterey Car Week” de luna viitoare.