Home Motorsport (Video) Atletic SUV – Porsche Cayenne Coupé

(Video) Atletic SUV – Porsche Cayenne Coupé

de Aurel Niculescu
(Video) Atletic SUV – Porsche Cayenne Coupé

Constructorul german dă replica în stil atletic. BMW X6, Mercedes-Benz GLE Coupé și Audi Q8 au și un rival din familia celei de-a treia generații Porsche Cayenne. Aparențele nu sunt înșelătoare… iar noul model este SUV și atletic, în stil Panamera.

Porsche a demonstrat că poate doborî barierele convenționalului. De la introducerea primului Cayenne în 2002, acest nu a încetat să reprezinte o poveste de maxim succes pentru Porsche. Cu aproape 865.000 de unități comercializate până în prezent, Cayenne a adăugat la vânzările Porsche, în medie, 50.000 de unități pe an. Iar anul trecut a vândut 71.500 exemplare, fiind depășit doar de fratele mai mic, tot SUV – Macan. Și detractori nu prea mai există în cadrul fanilor Porsche – Cayenne a avut succes, Macan are un succes și mai mare. Iar seria Panamera s-a dovedit suficient de puternică pentru a se dezvolta – cu Sport Turismo, acel Panamera despre care nu poți spune că este break, conform companiei.Însă, despre Cayenne Coupé poți spune că se înscrie în curentul coupé-SUV. Și o face cu brio, fiind una dintre interpretările mai reușite ale categoriei – la concurență cu Range Rover Velar. Schimbările față de variantele standard de Cayenne sunt menite să-i confer un stil mai atletic: parbrizul și stâlpii A sunt mai mici, datorită plafonului coborât cu aproximativ 20 de milimetri. Acesta din urmă poate fi din sticlă sau, opțional din carbon, conturat – pentru un stil similar modelului Porsche 911 GT3 RS. Acesta este disponibil în unul din cele trei noi pachete sport, iar pe Cayenne Turbo Coupé vine alături de un sistem de evacuare sport. Ușile și aripile din spate, redesenate, adaugă 18 mm la capitolul lățime. În spate, standard, spoilerul de plafon este combinat cu o nouă aripă deportantă adaptivă, parte a pachetului Porsche Active Aerodynamics (PAA). Spoilerul se extinde cu 135 mm la viteze de peste 90 km/h.La interior, pachetele sport adaugă o tapițerie în carouri pentru partea centrală a scaunelor și accente de carbon și Alcantara în interior, pe lângă noile jante ușoare Design GT de 22 inch amplasate la „extremitățile” exterioare. În plus, Cayenne Coupé este atletic pentru maxim patru persoane – în față fiind oferite noi scaune sport cu tetiere integrate, iar în spate există posibilitatea de a alege o banchetă cu locuri profilate individual sau scaune confort, preluate de pe Cayenne. Locurile pasagerilor din spate sunt coborâte cu 30 de milimetri față de acesta din urmă, în timp ce capacitatea portbagajului variază între 600/625 litri și 1510/1540 litri.Cayenne Coupé își confirmă statutul atletic cu ajutorul propulsoarelor turbo de sub capotă. Cayenne Coupé de bază are un motor de 3 litri, cu șase cilindri, de 340 CP și 450 Nm. Cu pachetul Sport Chrono, echipat pe vehicule de serie, atinge 100 km/h în 6 secunde – sau 5,9 secunde cu pachetele sportive opționale. Viteza maximă ajunge la 243 km/h. Cayenne Turbo Coupé a fost la „sală” – twin-turbo de 4 litri și 550 CP / 770 Nm. Sprintul de la zero la 100 km/h durează de acum doar 3,9 secunde, în timp ce viteza de top este de 286 km/h. Porsche nu a oferit încă detalii legate de prețuri, însă știm că noul Cayenne Coupé va ajunge în reprezentanțe de la sfârșitul lunii mai.


BMW este activ în domeniul sporturilor cu motor și în România, expansiunea celui mai important campionat de circuit autohton provocând compania bavareză la o asociere cu Romanian Endurance Series. De altfel, piloții români au oferit premiere majore în 2018 – Răzvan Umbrărescu a adus prima victorie pentru modelul M4 GT4 în seria europeană GT4 la Misano, în Italia. Iar Alexandru Cascatău a devenit primul român la startul clasicei de 24 de ore de la Zolder (Belgia), la comenzile unui Seria 3 Clubsport Trophy. Iar preambulul pentru experiența internațională poate fi Romanian Endurance Series – în timp ce concurenții vor demara în turul de formare din spatele unui Safety Car BMW Seria 4. În plus, în paddock spectatorii prezenţi la eveniment vor avea parte de o competiţie aparte: o probă de îndemânare la volanul noului BMW X5.

(Video) Atletic SUV – Porsche Cayenne Coupé

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.