Home Știri (Video) Pasiunea „M” se împletește cu cea SUV la BMW

(Video) Pasiunea „M” se împletește cu cea SUV la BMW

de Aurel Niculescu

Sfârșitul de săptămână trecut a fost unul extrem de plin pentru compania bavareză, care a numărat pe rând, X2 – X3 – X4 și X5, neuitând să adauge într-o foarte ecuație a performanței și literele M sau zona alternativă iPerformance.

Logic ar fi să începem cu cei mai experimentați – deoarece noua generație X5 numai „bătrână” nu poate fi considerată. Astfel, BMW a prezentat noul X5 xDrive45e iPerformance – noua iterație a modelului „SAV – Sports Activity Vehicle” dotat cu propulsie plug-in hybrid. Elementele vitale sunt reprezentate de motorul pe benzină, cu șase cilindri dispuși în linie și de cea mai nouă tehnologie BMW eDrive. Pe lângă evidenta transformare la nivel de design conformă cu noua generație, X5 xDrive45e iPerformance aduce cu sine o putere crescută a sistemului – la 394 CP, în timp ce autonomia electrică a urcat la considerabila valoare de 80 de km.


Eficiența nu este obținută în detrimentul performanțelor: 0 la 100 km/h în 5,6 secunde – cu peste o secundă mai puţin decât modelul precedent, viteză maximă EV de 140 km/h și un consum mediu de doar 2,1 l/100 km cu emisii de 49 g/km. Propulsorul de 3,0 litri, cu şase cilindri în linie are singur 286 CP, în timp ce noua generație BMW eDrive are 112 CP și o baterie litiu-ion cu capacitate de stocare extinsă – în timp ce portbagajul a pierdut doar 150 de litri, având acum 500 / 1716 litri.Trecem acum în zona de performanță pură și începem cu mezinul familiei – BMW a dezvăluit oficial noul X2 M35i – oferind ADN-ul M celui mai mic model „SAC – Sports Activity Coupé” al său. Noul vârf de gamă din seria X2 are nu mai puțin de 306 CP datorită propulsorului turbo în patru cilindri de 2 litri, cuplul maxim fiind de 450 Nm – date suficiente pentru a ajunge la 100 km/h în doar 4,9 secunde. Designul include elemente specifice finisate în culoarea Cerium Grey, dar și accesorii M – spoilerul spate, țevile de evacuare M Sport și elementele M Performance, dar mai ales jantele de 19 sau 20 inch M Sport, și ele în ton cu finisarea Cerium Grey.


La interior, noul mini-bolid are parte de tot ce se poate M – pachet M Sport, volan M Sport, scaune față M Sport (în premieră) – în timp ce habitaclul este înconjurat de și mai multe elemente M: sistem de suspensie adaptivă M Sport, în premieră pentru un model M Performance avem diferențial M Sport pentru puntea față, dar și sistem de frânare M Sport cu etriere Dark Blue. Noul model va fi produs din noiembrie, iar în România va ajunge rapid – din martie 2019.Iar aceasta nu a fost nicidecum singura noutate din zona de M-performanțe, deoarece bavarezii au prezentat pe faimosul circuit Nurburgring și prototipurile camuflate ale celor mai noi modele de înaltă performanţă de la M GmbH: X3 M și X4 M. Vom avea astfel parte de încă două modele sport în gama crossover-elor BMW – prototipurile BMW X3 M şi BMW X4 M fiind prezentate în timpul week-endului de cursă DTM de la Nürburgring (7-9 septembrie 2018). Punctele de atracţie vor fi cu siguranță noul propulsor cu şase cilindri în linie, echipat cu tehnologie M TwinPower Turbo, dar şi tehnologiei M xDrive, introdusă în premieră la noul BMW M5.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.