Știri Video

(Video) Performanță cu BMW M850i xDrive, Mercedes-AMG E53 și… Vaughn Gittin Jr.

BMW încă nu a prezentat Seria 8, însă ne oferă deja detalii suculente, Mercedes a decis că e timpul să extindă gama Clasei E cât mai în sus, în timp ce pilotul profesionist de drift Vaughn Gittin Jr. pare să iubească Europa… de la bordul unui model foarte american.

Constructorul bavarez va ridica din cenușă Seria 8 pentru a doua generație a coupe-ului de vârf, și o va face cu stil – M8 GTE, versiunea de curse, deja se „plimbă” pe circuitele lumii, în timp ce Seria 8 este dezvoltată concomitent cu surata sportivă M8, deci ne putem aștepta la o prezentare comună. Acum, inginerii BMW se află în Țara Galilor cu diverse prototipuri pentru setul de teste finale înainte de începerea producției, motiv bun pentru companie să ne mai dezvăluie câteva „secrete”.Detaliile oferite au legătură cu versiunea M850i xDrive, model ce va servi drept punte de legătură între Seria 8 și M8, și dotat cu o nouă generație a puternicului propulsor V8 – ce adaugă 68 CP și 100 Nm pentru un total de 530 CP și 750 Nm, totul fără a adăuga însă kilograme în plus. Alte bunătăți incluse – și confirmate oficial – sunt Integral Active Steering (direcție pentru toate roțile), active roll stability, amortizoare controlate electronic, precum și o versiune nouă a transmisiei Steptronic cu 8 rapoarte și schimbări și mai rapide decât până acum.


Mercedes în schimb a decis să fie un pic mai practic și să lanseze două modele noi pentru Clasa E, AMG E53, în versiune Saloon și Estate. Ele sosesc pentru a înlocui mai vechile E43 4Matic, oferind „un mod de a intra în lumea AMG” dar și caracteristici eficiente de funcționare datorită prezenței la bord a sistemului EQ Boost. Astfel, propulsorul cu șase cilindri în linie de 3 litri biturbo are parte și de aportul unui sistem mild hybrid ce produce încă 22 CP și 250 Nm, pentru un total general de 435 CP și 520 Nm. Suficient pentru a trece pragul de 100 km/h în doar 4,5 secunde în drum spre viteza maximă limitată electronic la 250 km/h – totul este coordonat de transmisia AMG cu 9 trepte și de sistemul de tracțiune integrală 4Matic+. În plus, Mercedes a realizat câteva modificări pentru noul „model year” – adăugând noul SportStyle Package și implementând noi sisteme de asistență a condusului.


Și ca un bonus final, iată că îl avem pe pasionatul de drift Vaughn Gittin Jr., care a decis că e timpul să probeze faimosul său model de drift Ford Mustang RTR, în Germania, pe circuitul Nurburgring Nordschleife. Se pare că „Mama Natură” a avut alte planuri însă – astfel încât pilotul de Formula Drift a decis să o înfrunte de la bordul… unui Ford F-150 Raptor, care, aparent întâmplător, se găsea prin preajmă… chiar dacă masivul pick-up american nu se importă pe Bătrânul Continent!