Home ȘtiriIndustrie Al treilea showroom Cupra Garage confirmă ascensiunea mărcii și în România

Al treilea showroom Cupra Garage confirmă ascensiunea mărcii și în România

de Răzvan Măgureanu
cupra garage

Cupra a inaugurat cel de-al treilea showroom din România și al doilea din București. Cupra Garage se află în incinta centrului Porsche București Nord din Voluntari unde în trecut a funcționat un showroom Seat.

Tânăra marcă Cupra care a debutat în 2018 este o poveste de succes în concernul VW. Marca spaniolă născută din Seat a reușit ceea ce nu a reușit Seat în 40 de ani și anume să atragă clienți cu designul său sportiv și să se poziționeze deasupra segmentului de volum mai aproape de idealul premium, având și marje mai mari de profit.

Brandul Cupra are o creștere fulgerătoare în vânzări, acestea aproape dublându-se în 2022 față de 2021 și ajungând la 152.900 unități față de 79.300 în 2021. prin comparație, marca Seat vinde încă mai multe modele, 232.700 în 2022, însă vânzările au scăzut cu 40,5% față de 2021.

Cupra a vândut peste 300.000 unități de la lansarea din 2018. Anul trecut în Europa, Cupra a vândut mai mult decât Lexus, Alfa Romeo și Jaguar la un loc.

Și în România, Cupra a vândut peste 1000 unități de anul trecut dintre care 600 în prima jumătate a acestui an. Pentru acest an previziunile sunt că se vor depăși 1000 unități vândute. Cel mai vândut model este Cupra Formentor, care reprezintă 80% din vânzări.

Cupra are planuri mari de extindere a gamei de modele. În 2024, gama va fi completată cu SUV-ul electric Tavascan construit pe platforma MEB, un echivalent al lui Audi Q4 e-tron și VW ID4/ID.5. Tot în 2024 se va lansa și SUV-ul Terramar care va înlocui Tarraco și care va avea motoare termice și Plug-in Hybrid.

În 2025 este așteptat SUV-ul de clasă mică Cupra Raval, construit pe platforma simplificată MEB cu tracțiune față, dezvoltat în paralel cu VW ID.2 și un model de la Skoda.  După lansarea noilor modele, Cupra are în plan o țintă de vânzări ambițioasă de 500.000 unități pe an la nivel global.

În ceea ce privește rețeaua din România, Cupra are acum două showroom-uri în București și unul în Timișoara. Planul este ca până în 2030 să fie 12-14 dealeri Cupra și marca să fie prezentă în toate orașele mari. Următoarele ținte sunt Cluj și Brașov.

Dealeri actuali Seat vor deveni și dealeri Cupra dar Porsche România explorează și alte zone unde marca Seat nu este prezentă însă există dealeri VW sau Skoda care ar putea fi interesați să reprezinte și brandul Cupra.

Referitor la viitorul mărcii Seat, Brent Valmar, director general al Porsche România, a spus că cele două mărci, Seat și Cupra, vor continua în paralel.  Însă după faceliftul lui Arona și Ateca, la marca Seat nu se mai anunță noutăți și niciun model electric nu este în plan deocamdată. Din surse neoficiale, se pare că marca Seat nu va continua după 2030 dar rămâne de văzut ce se va întâmpla după introducerea normelor Euro 7.

cupra garage cupra garage cupra garage

În conferința de presă desfășurată cu ocazia deschiderii showroom-ului Cupra Garage din Voluntari, Brent Valmar a accentuat caracterul premium al noii mărci:  “Vorbim de o marcă ce nu țintește neapărat volume, ci o oportunitate de a duce familia brandurilor Porsche România la un alt nivel. Cupra înseamnă performanță pură, emisii reduse, confort și promisiunea de a face parte dintr-o comunitate unică, care aspiră la branduri iconice. Iar acest brand este pe cale să devină unul iconic, cu un potențial imens.”

La rândul său, Alin Tapalagă, director general al Porsche Inter Auto, a spus: „Cupra este o marcă în care am crezut și am investit încă de la început. Acum cinci ani, în 2018, inauguram, tot la Porsche București Nord, primul Cupra Corner, un format temporar de vânzare, concept revoluționar în sine, dezvoltat pentru un brand nou și necunoscut. De atunci până astăzi am investit peste 500.000 euro în această marcă, dar la fiecare pas, eforturile și încrederea noastră ne-au fost răsplătite de performanțele foarte bune înregistrate în vânzări .”

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.