Home Modele noi BMW lansează primul vehicul blindat complet electric

BMW lansează primul vehicul blindat complet electric

de Vlad Micu
BMW i7 Protection

BMW dezvăluie o nouă generație de vehicule blindate în segmentul sedanelor de lux. Cele două modele dezvoltate pe baza noii Serii 7 BMW reușesc să îmbine un concept de protecție de neegalat cu niveluri remarcabile de confort în timpul călătoriei și spațiu interior generos, dotări avansate și performanțe dinamice remarcabile.

Ca prim sedan blindat complet electric din lume, i7 Protection (consumul de energie electrică combinat în ciclul WLTP: 30,0 kWh/100 km, cifre provizorii) stabilește noi standarde. Propulsat de două motoare electrice puternice, îndeplinește toate cerințele de protecție de clasă VR9 fără nici o limitare, la fel ca și noul Seria 7 Protection cu motor pe benzină (consumul de combustibil combinat în ciclul WLTP: 15,6 l/100 km [18,1 mpg imp]; emisii CO2: 355 g/km, cifre provizorii).

Blindajul special conceput pentru a oferi protecție maximă împotriva exploziilor a fost utilizat atât pentru acoperiș, cât și pentru podea la cele două sedanuri. Acest lucru înseamnă că ocupanții sunt protejați și de atacuri cu drone cu încărcături explozive și de fragmentele dispersate de grenade la detonare.

BMW i7 Protection

De asemenea, pe lista dotărilor de securitate standard pentru BMW Seria 7 Protection se regăsește un rezervor de combustibil auto-închis, cu o carcasă specială care îi permite să se sigileze singur după ce este lovit de un glonț pentru a preveni pierderea de combustibil.

În cadrul procesului de certificare, elementele speciale de protecție trebuie să-și demonstreze capacitatea de a rezista atacurilor prin parcurgerea unui procedeu solicitant. În plus față de aceasta, experții dintr-un institut independent de testare efectuează teste cu arme de foc și explozive pe vehicul. Inspectarea oficială și certificarea vehiculului complet oferă în cele din urmă confirmarea protecției complete oferite de conceptul holistic pentru noile vehicule de protecție de la BMW.

BMW i7 Protection

BMW i7 Protection

Conceptul inovator de securitate al noilor modele se bazează pe noul BMW Protection Core, o structură unică la nivel mondial care combină caroseria autoportantă din oțel balistic cu blindajul adițional pentru podea, acoperiș și sticlă. Aceste vehicule sunt construite cu grijă într-un proces de producție complex la fabrica BMW Group din Dingolfing.

Cele două modele sunt dotate cu o gamă extinsă de tehnologii avansate de asistență pentru șofer, asigurând atât confortul, cât și siguranța în timpul călătoriilor. Interfața BMW iDrive, în ultima sa generație, este integrată pentru a oferi control facil asupra funcțiilor de protecție, fără a compromite experiența de conducere.

Cu designul lor inovator și caracteristicile superioare de protecție, BMW i7 și Seria 7 Protection redefinesc standardul siguranței și luxului în industria auto. Prin aceste modele, BMW demonstrează angajamentul său constant de a oferi soluții tehnologice avansate și de a îmbina în mod armonios protecția maximă cu performanțele dinamice și confortul în călătorii. Odată cu debutul lor la Salonul Auto Internațional IAA Mobility 2023 din Munchen, se deschide o nouă eră în ceea ce privește vehiculele de protecție de înaltă performanță.

BMW i7 ProtectionBMW i7 ProtectionBMW i7 ProtectionBMW i7 ProtectionBMW i7 ProtectionBMW i7 Protection

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.