Home Modele noi Opel Experimental: O nouă perspectivă asupra viitorului mobilității sustenabile

Opel Experimental: O nouă perspectivă asupra viitorului mobilității sustenabile

de Vlad Micu
opel experimental

Noul concept Opel Experimental ne introduce într-o lume impresionantă a viitorului mărcii. Cu un design exterior ultramodern, acest concept oferă o viziune captivantă asupra direcției pe care o va urma Opel în următorii ani.

Elemente precum aerodinamica avansată, interiorul spațios și iluminatul inovator, scaunele ușoare și head-up display-ul de ultimă generație sunt doar câteva dintre punctele cheie care definesc acest concept revoluționar. Crossover-ul electric pe baterii va fi prezentat în premieră mondială la IAA Mobility 2023 de la München (5-10 septembrie), marcând astfel o nouă etapă în viziunea Opel asupra mobilității individuale durabile.

Florian Huettl, director general Opel, declară: „Noul concept Opel Experimental ne oferă o perspectivă asupra viitoarelor modele și tehnologii, dar și asupra viitorului mărcii. Acest concept uimitor ilustrează spiritul nostru inovator și pionieratul Opel.“

Cu un concept ce se bazează pe filozofia de design „Bold and Pure“, Opel Experimental reprezintă nu doar o propunere vizuală, ci și o declarație clară cu privire la viitor. Designul său aerodinamic este susținut de platforma Stellantis BEV de ultimă generație, oferind totodată o tracțiune integrală electrică. În materie de design, noul concept se remarcă prin iluminarea exterioară inovatoare și grafica contrastantă, aducând un plus de personalitate și distincție. În plus, oglinzile laterale tradiționale au cedat locul unor camere video cu unghiuri de 180 de grade, perfect integrate pe montanții C, în timp ce formele bine definite și puternice ale pasajelor roților accentuează o postură încrezătoare.

Partea frontală a conceptului prezintă emblematicul logo Opel Blitz, înconjurat de semnătura iconică cu aripi alungite, subliniind astfel dinamismul și forța mărcii. Noul concept încorporează tehnologia de iluminare marginală pentru a crea semnături luminoase distincte, iar această temă continuă și în partea din spate, unde literele Opel completează logo-ul Blitz, evidențiind unicitatea și modernitatea conceptului.

Opel Experimental

Opel Experimental

 

Interiorul conceptului oferă o experiență captivantă și inovatoare. Scaunele adaptive ușoare, cu structură compactă dar rezistentă, sunt realizate cu tehnologia 3D pentru a asigura confortul și pentru a maximiza spațiul interior. Sistemul „Pure Experience“ aduce o notă de personalizare, folosind tehnologia de proiecție augmentată și control vocal asistat de inteligență artificială.

 

Opel Experimental interior

Opel Experimental interior

 

Conceptul păstrează și extinde valorile esențiale ale mărcii – Detox, Modern German, Greenovation. Utilizarea țesăturilor electrocromice în interior creează o atmosferă iluminată și plăcută, iar materialele reactive pot accentua funcționalitățile. Conceptul reflectă angajamentul Opel față de mobilitatea sustenabilă și viitorul luminos al industriei auto.

Opel Experimental continuă tradiția modelelor concept inovatoare „made in Rüsselsheim“, conturând astfel drumul către un viitor captivant și durabil. O poveste de succes care a început în 1965 cu legendarul Experimental GT și care continuă acum cu o abordare proaspătă și inovatoare.

Unul dintre liderii europeni în industria auto, Opel rămâne ferm ancorat în viitor prin promovarea continuă a electrificării și a sustenabilității. Cu o viziune clară și o abordare dedicată, Opel este pregătit să exploreze noi orizonturi în era mobilității durabile.

opel experimental
Opel Experimental interior
opel experimental
Opel Experimental
opel experimental
Opel Experimental
opel experimental
Opel Experimental
opel experimental
Opel Experimental
opel experimental
Opel Experimental
opel experimental
Opel Experimental
opel experimental
Opel Experimental

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.