Home Modele noi Ediția limitată “100 Edition” GR Supra GT4 sărbătorește o bornă istorică de producție

Ediția limitată “100 Edition” GR Supra GT4 sărbătorește o bornă istorică de producție

de Vlad Micu
Toyota GR Supra GT4 100 edition

Faimoasa mașină de curse pentru clienții Toyota, GR Supra GT4 atinge noi culmi pe măsură ce sărbătorește o bornă de referință în producție prin lansarea ediției limitate “100 Edition”. Cu doar trei exemplare planificate să fie fabricate, câte unul fiind destinat Europei, Americii de Nord și Asiei, această mașină de circuit în ediție limitată se remarcă drept unul dintre cele mai rare vehicule Toyota produse vreodată. Aceasta onorează livrarea celui de-al 100-lea automobil de curse al seriei.

 

GR Supra “GT4 100th Edition Tribute”, un vehicul în ediție limitată programat să ajungă pe piața europeană în cursul acestui an, va avea un exterior impresionant de culoare Plasma Orange, care îl face să fie recunoscut instantaneu ca fiind GR Supra GT4 “100 Edition”.

 

Deși nu este omologat GT4, acest model “100 Edition” extrem de restrâns a fost creat cu gândul la pasionații de circuit. Se bazează pe Supra GT4 EVO de 450 CP, care a debutat la începutul acestui sezon cu îmbunătățiri. În comparație cu versiunea de competiție, ediția de colecție “100 Edition” se distinge nu numai prin vopseaua unică Plasma Orange, ci și prin caracteristici precum o gură de aerisire mai mare pe capotă și noi dispozitive aerodinamice de tip “dive plane” în partea din față pentru a îmbunătăți forța de apăsare.

Toyota GR Supra GT4 100 edition

Un nou sistem de evacuare fără eșapament a fost adăugat pentru a intensifica mârâitul plăcut al motorului turbo cu șase cilindri de 3,0 litri pentru persoanele care se bucură de simfonia unui motor puternic. În culoarea Plasma Orange, chiar și Power Stick-ul, care controlează puterea motorului, este coordonat cromatic.

 

Acest model dedicat colecționarilor are dotări suplimentare personalizate, cum ar fi scaun pentru pasager, faruri LED de anduranță și oglinzi retrovizoare din fibră de carbon. Modelul “100 Edition” este decorat cu mândrie cu însemnele “100 Edition” brodate pe ambele scaune și cu o placă distinctivă pe tabloul de bord. Acest design este preluat și de husa auto care este furnizată pentru protecția la depozitare. Modelul este disponibil la uimitorul preț de 220.000 euro.

Toyota GR Supra GT4 100 edition

 

Modelul s-a impus ca una dintre cele mai de succes mașini de curse GT4 la nivel global de la introducerea sa în sezonul 2020, câștigând mai multe campionate naționale și internaționale GT4. Cu un palmares uimitor de 43 de victorii la clasă și 125 de clasări pe podium în peste 300 de curse, continuă să triumfe. Cea mai recentă versiune revizuită a modelului  GT4 EVO confirmă dedicarea companiei de a oferi echipelor performanțe de clasă mondială.

 

Managerul departamentului Customer Racing de la TOYOTA Gazoo Racing Europe din Köln, Germania, Hendrik Schietzel, le mulțumește clienților pentru încredere și devotament, subliniind că această bornă de producție de 100 de mașini în doar trei ani reprezintă succesul enorm al modelului. Ediția “100 Edition” oferă un model special și neobișnuit care se adresează în același timp colecționarilor și iubitorilor de Toyota, oferind o experiență extraordinară pe circuit celor puțini aleși.

Toyota GR Supra GT4 100 editionToyota GR Supra GT4 100 editionToyota GR Supra GT4 100 edition

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.