Home Modele noi IAA Munchen: Renault a prezentat noul Megane E-Tech electric, versiunea de serie

IAA Munchen: Renault a prezentat noul Megane E-Tech electric, versiunea de serie

de Dan Damian

Chiar în deschiderea primei zile de presă a Salonului Auto de la Munchen, Renault a prezentat noul Renault Megane E-Tech electric.

Primul Renault Megane electric este principala noutate a francezilor la Salonul Auto de la Munchen și un model foarte important pentru Renault, de fapt, startul concret al strategiei Renaulution. Noul Megane E-Tech electric este construit pe platforma CMF-EV și vine cu câteva caracteristici foarte bune pentru gama electrică Renault. Mașina are o lungime de 4,21 metri și un ampatament generos, de 2,7 metri, ceea ce o face, spune Renault, la fel de spațioasă ca Megane-ul cu motoare termice. Luminile cu design mai degrabă tehnic, cu LED și linia laterală înaltă a caroseriei, sugerează robustețe mai mult decât o face lungimea aflată la limita inferioară a clasei compacte. Foarte bine se potrivesc mânerele tip pop-up ale portierelor față și cele disimulate în montant pentru portierele spate.

Renault Megane E-Tech electric_5Interiorul arată foarte high-tech, cu ceea ce Renault numește OpenR, un singur display, care integrează două display-uri, cel pentru tabloul de bord (12,3 inchi, 1920 x 720 pixeli,, plasat vertical) și cel pentru sistemul multimedia (12 inchi, 1250 x 1562 pixeli, vertical). Modelul de bază are însă un display central de doar 9 inchi. La baza puterii de procesare a hardware-ului este un procesor Qualcomm Snapdragon de ultimă generație, cu capacități de redare 4K. În ceea ce privește software-ul, noul Renault megane E-Tech electric, rulează o versiunea Android dezvoltată special pentru industria auto, cu servicii Google integrate.

Renault Megane E-Tech electric_5

Primele două nivele de echipare au tapițeria fabricată 100% din materiale reciclate, iar versiunea de top are tapițerie din piele. Francezii spun că mașina poate fi reciclată în proporție de 95% la finalul ciclului de viață.

Prin mutarea selectorului transmisiei pe coloana de direcție și amplasarea butonului MultiSense pe volan s-a obținut în spațiu de depozitare de 7 litri între scaunele față. În total, Megane E-Tech electric oferă 30 de litri de spații de depozitare la interior, cea mai bună valoare din clasa compactă, spun francezii.

Renault Megane E-Tech electric_5Mașina este oferită cu două versiuni de putere și două versiuni de baterie. La bază, motorul electric, care are o masă de 145 kg, cu 10% mai puțin decât cel al lui Zoe, oferă 130 CP și 250 Nm. Versiunea mai puternică produce 218 CP și 300 Nm, ceea ce permite sprintul 0 – 100 km/h în 7,4 secunde.

Bateria este complet nouă, de 395 kg, care are o înălțime de doar 110 mm, cu 40% mai puțin decât cea a lui Zoe, fiind cea mai subțire de pe piață, spun farncezii. Bateria este produsă de LG. Megane E-Tech electric este oferit cu baterie de 40 kWh și autonomie de 298 km sau 60 kWh, caz în care autonomia ajunge la 467 km. Bateriile vin cu garanție de 8 ani, timp în care vor fi înlocuite gratuit dacă capacitatea lor scade sub 70%.

 

 

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.