Home Modele noi Kia EV4 Concept: fratele mai mic al lui Kia EV6

Kia EV4 Concept: fratele mai mic al lui Kia EV6

de Răzvan Măgureanu
Kia EV4

Sub numele Kia EV4, Kia prezintă conceptul unui sedan cu look de crossover care se va plasa în gamă sub actualul EV6.

Sedanul și-a pierdut mult din strălucire la fel ca și minivanul însă Kia vrea să îl reinventeze. După succesul înregistrat cu EV6, Kia riscă și mai mult cu un concept cu patru uși.  Dar EV4 poate fi considerat sedan doar prin faptul că are patru uși deoarece în rest nu seamănă cu un sedan. Are o parte frontală scurtă și coborâtă, o linie înaltă a caroseriei, un spate înalt și o gardă la sol de SUV.

Nu este clar încă dacă versiunea finală va avea hayon sau capac la portbagaj. Deși partea frontală este foarte scurtă, Kia spune că aici va exista un mic portbagaj (frunk).

Farurile și stopurile au fost reduse la niște linii simple de LED-uri. Grila radiatorului este foarte îngustă, iar montantul spate a dispărut. Însă luneta extrem de înclinată nu oferă o vizibilitatea prea grozavă spre spate. Scaunele față par că plutesc și podeaua plată promite foarte mult loc.

Planșa de bord nu are consolă centrală, iar tabloul de bord este format dintr-un display lat pentru instrumentele digitale de bord și sistemul multimedia. Panoul retractabil pentru climatizare ca și prizele de aer active controlate electronic prefigurează un nou sistem de operare. Practic, pnaoul de climatizare poate fi ascuns în planșa de bord atunci când nu este utilizat. Ca și la EV3, sistemul multimedia utilizează inteligență artificială și update-uri over the air.

Conceptul are uși spate care se deschid în sens invers și montantul central lipsește. Bancheta spate este desenată ca o canapea și nu profilată individual.

EV4 Concept vine cu o nouă caracteristică „Mind Modes” care ajustează iluminarea ambientală și modelele animate de ventilație. În modul „Perform”, șoferului i se prezintă toate informațiile de care are nevoie pentru a performa în mod optim și pentru a profita la maximum de timpul său. În schimb, modul „Serenity” oferă o gamă largă de grafici digitale pentru a crea o ambianță mai relaxată pentru reflecție și refacere.

La fel ca și la EV3, Kia Ev4 va utiliza versiunea simplificată a platformei E-GMP pe 400V în loc de 800V la EV6 și EV9. Încă nu se știe care va fi poziționarea lui EV4. Colegii de la auto motor und sport vorbesc despre posibilitatea ca EV4 să fie un succesor electric al lui Kia Stinger.

Kia EV4Kia EV4Kia EV4Kia EV4Kia EV4

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.