Home Modele noi Mai puternic și mai ușor decât M3 Competition xDrive: BMW M3 CS cu 550 CP

Mai puternic și mai ușor decât M3 Competition xDrive: BMW M3 CS cu 550 CP

de Răzvan Măgureanu

BMW lansează o versiune mai puternică și mai ușoară a lui M3 Competition xDrive. Noiul BMW M3 CS este mai ușor cu 15 kg și are 40 CP în plus.

BMW oferă deja foarte multe versiuni pentru noile M3/M4: tracțiune spate sau tracțiune integrală, motor de 480 CP sau 510 CP, cutie manuală sau automată și nu mai puțin de patru caroserii: limuzină și Touring la M3, coupe și cabrio la M4. De curând s-a prezentat și M3 CSL și acum M3 CS. Care sunt diferențele?

În timp ce BMW 3.0 CSL este de fapt un M4 Competition cu o caroserie mult mai ușoară, tracțiune spate, un motor de 560 CP cuplat la o transmisie manuală cu 6 trepte care este produs într-o serie limitată de numai 50 exemplare, BMW M3 CS este un M3 Competition de asemenea cu o caroserie mai ușoară, tracțiune integrală M xDrive, un motor de 550 CP cuplat la o cutie automată cu 8 trepte și care este disponibil în producție de serie fără o limită anume.

Acum că ne-am lămurit care sunt deiferențele, haideți să vedem ce oferă BMW M3 CS comparativ cu M3 Competition xDrive. În primul rând, M3 CS este mai ușor cu 15 kg datorită utilizării plasticului  ranforsat cu fibră de carbon pentru capota motorului, spoilerul față, prizele de aer față, carcasele oglinzilor, difuzorul și spoilerul spate și acoperișul de fibră de carbon. 4 kg s-au mai economisit prin utilizarea unei tobe de evacuare din titan.

Cu jante de 19 inchi la puntea față și 20 inchi la puntea spate, BMW M3 CS este echipat standard cu pneuri de circuit dezvoltate special pentrue acest model care au dimensiunile de 275/35 ZR19 în față și 285/30 ZR20 în spate. Discurile M Compound suint standard în timp ce discurile ceramice costă extra.

Motorul de 3 litri cu 6 cilindri în linie dezvoltă 550 CP, cu 40 CP mai mult decât în M3 Competition xDrive, datorită măririi presiunii de supraalimentare de la 1,7 la 2,1 bar și modificării managementului motorului. Cuplul maxim de 650 Nm a rămas același dar este menținut la valoarea maximă până la 5950 rpm față de 5500 rpm la M3 Competition xDrive.

Timpii de acceelerație s-au îmbunătățit doar marginal față de M3 Competition xDrive. Astfel, accelerația 0-100 km/h durează numai 3,4 secunde, cu numai 0,1 secunde mai repede decât la M3 Competition xDrive. Ajunge la 200 km/h în 11,1 secunde, iar viteza maximă este de 302 km/h deoarece pachetul M Driver este oferit standard.

BMW M3 CS vine și cu o nuanță de vopsea exclusivă Frozen Solid White, iar la interior scaunele scoică oferite standard au reglaje electrice, încălzire și sunt îmbrăcate în piele Merino cu un design exclusivist în culori negru/roșu cu cusături contrastante distinctive. Și sistemul M Drive Froffessional cu funcțiile M Drift Analyzer și M Laptimer este standard.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.