Home Modele noi MG ZS EV debutează în România de la 34.950 euro

MG ZS EV debutează în România de la 34.950 euro

de Răzvan Măgureanu
MG ZS EV

După ce și-a început operațiunile în decembrie 2023 în România cu o gamă de modele cu sisteme de propulsie convenționale, PHEV și electrice,  MG Motor România lansează acum SUV-ul full eletric de clasă mică MG ZS EV.

Marca MG a debutat în decembrie 2023 pe piața românească cu modelele MG4, MG ZS și MG HS/eHS. Acum, va fi disponibilă și versiunea full electrică a SUV-ului MG ZS, numită MG ZS EV. Modelul MG ZS EV a fost primul model lansat de marca MG în Europa iar acum a trecut printr-un facelift, ocazie cu care s-a lansat și pe piața noastră.

Clienții pot alege între două versiuni de baterie cu o autonomie semnificativ extinsă, de până la 440 km și performanțe îmbunătățite. Datorită designului atractiv și prețurilor accesibile,  MG ZS EV a ajuns pe poziții de top în Marea Britanie, Norvegia, Suedia, Țările de Jos și Franța.

În plus, MG ZS EV a fost primul SUV 100% electric din segmentul de clasă mică care a primit un rating de cinci stele la testele Euro NCAP oferind un pachet extins de sisteme de asistență grupate sub denumirea MG Pilot.

Design nou
Partea frontală a fost complet reproiectată și se remarcă prin lipsa grilei și noile faruri „Silverstone” cu 21 LED-uri . În spate, stopurile cu LED „Phantom” reproiectate conferă mașinii o expresie distinctă. Portul de încărcare situat în spatele grilei a fost actualizat și reproiectat pentru un acces mai ușor, cu un capac cu arc care se deschide în lateral și creează o etanșare mai bună.

În interior, plansa de bord cu un finisaj cu aspect de fibră de carbon dispune de instrumente de bord virtuale afișate pe un display de 7 inchi și sistem multimedia MG iSMART .  Alte noutăți sunt încărcătorul wireless pentru smartphone, cotiera centrală pentru pasagerii din spate, geamurile cu tentă închisă și controlul climatizării, inclusiv gurile de ventilație din spate și filtrul PM2.5. Șoferul poate selecta trei moduri de condus – Eco, Normal și Sport.

MG ZS EV

Două baterii
MG ZS EV poate fi configurat cu două baterii: Standard Range 51 kWh (autonomie WLTP de 320 km) și Long Range 72 kWh (autonomie WLTP de 440 km). Curios este faptul că spre deosebire de alte modele, versiunea Standard Range are motor mai puternic, de 130 kW (177 CP), în timp ce Long Range are un motor de 115 kW (156 CP), cuplul maxim fiind identic la ambele, de 280 Nm.

Ambele versiuni se încarcă la stații DC cu până la 92 kW iar la stații AC, Standard Range se încarcă cu 6,6 kW iar Long Range cu 11 kW. Noul MG ZS EV este echipat standard cu un sistem V2L (Vehicle-to-Load) care permite bateriei să furnizeze energie unui sistem electric extern. Sistemul V2L include un cablu de încărcare cu o mufă de tip 2 pe o parte, care se potrivește în priza de încărcare a mașinii, și o priză multiplă de uz casnic pe cealaltă parte. Sistemul V2L are o capacitate maximă de încărcare de până la 2.500 W și este deosebit de util în situațiile în care nu există nicio priză disponibilă.

Cu o sarcină utilă de 500 kg, cu șinele longitudinale pe plafon care permit transportul unei sarcini de 75 kg pe acoperiș și cu un portbagaj spațios având un volum cuprins între 448 și 1166 litri, MG ZS EV este o mașină electrică foarte practică.

MG ZS EV

Echipament standard bogat

MG ZS EV este momentan oferit in Romania într-un singur nivel de echipare – Excite și cu ambele baterii – bateria Standard Range sau Long Range. Acesta vine cu o echipare standard bogată cu sistem de climatizare, inclusiv un filtru PM2.5, scaune față încălzite, volan multifuncțional îmbrăcat în piele,  faruri și stopuri cu tehnologie LED, scaun șofer reglabil pe 6 direcții, banchetă spate fracționabilă 40:60, acces fără cheie, oglinzi reglabile electric și încălzite, jante din aliaj reproiectate de 17 inchi etc.

În ceea ce privește siguranța, versiunea Excite include nu mai puțin de unsprezece sisteme avansate de asistență pentru șofer (ADAS), grupate sub denumirea MG Pilot. Printre acestea, sistemul Adaptive Cruise Control, Front Collision Warning with Automatic Emergency Braking, Lane Keep Assistance și Traffic Jam Assistance.

În plus, fiecare model ZS EV este echipat cu noul sistem de conectivitate MG iSMART cu ecran tactil de 10,1”, navigație, Apple CarPlay, Android Auto, conexiune Bluetooth, cinci porturi USB și sistem DAB+. Sistemul MG iSMART oferă și conexiune prin intermediul unei aplicații pentru smartphone, cu ajutorul căreia diferite funcții pot fi controlate de la distanță.

Prețuri în Romania

Noul model MG ZS EV este disponibil în  România cu o gamă de cinci culori: Dover White, Pebble Black, Diamond Red, Como Blue și Cosmic Silver. Prețurile încep de la 34.950 EUR cu TVA inclus pentru bateria Standard Range, în timp ce versiunea cu bateria Long Range costă 39.300 EUR cu TVA inclus.

Toate modelele MG noi sunt oferite cu o garanție standard de 7 ani/150.000 km care se aplică întregului automobil, inclusiv motorului electric și bateriei. În plus, ca parte a programului „Triple 7 Care” , toti posesorii de MG beneficiază, pe lângă garanție, de 7 ani de asistență rutieră gratuită și de 7 ani de inspecții tehnice de ”sănătate” a automobilului gratuite.

MG ZS EVMG ZS EVMG ZS EVMG ZS EVMG ZS EVMG ZS EVMG ZS EVMG ZS EVMG ZS EVMG ZS EVMG ZS EVMG ZS EVMG ZS EVMG ZS EVMG ZS EVMG ZS EVMG ZS EVMG ZS EVMG ZS EVMG ZS EV

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.