Home Modele noi Nissan Qashqai facelift: parte frontală nouă, Google Automotive, sisteme de asistență noi

Nissan Qashqai facelift: parte frontală nouă, Google Automotive, sisteme de asistență noi

de Răzvan Măgureanu
Nissan Qashqai facelift 2024

După trei de la lansarea celei de-a treia generații (J12), Nissan operează un facelift la cel mai de succes SUV al său. Nissan Qashqai primește o parte frontală complet nouă, un sistem multimedia bazat pe Googler Automotive, o cameră de luat vederi la 360 grade mai sofisiticată și așa numita caportă transparentă.

Parte frontală nouă 
Nissan Qashqai renunță la grila în formă de V în favoarea uneia mai mari care se întinde pe toată lățimea mașinii și înglobează atât noile lumini de zi în formă de “virgulă”, formate din cinci lentile mici cât și suportul numărului de înmatriculare.  Textura grilei radiatorului este inspirată după modelele anticelor armuri japoneze fiind formată din zeci de elemente tridimensionale în formă de virgulă, vopsite în negru lucios.

Spoilerul vopsit în culoarea caroseriei la N=Design este separat de grilă printr-o bandă vopsită negru lucios, iar în lateralul grilei se observă două mici prize de aer triunghiulare cu rol funcțional.  Jante noi de 18 inchi sunt standard la echipările medii. Versiunile de top au jante de 19 sau 20 inchi. Sunt disponibile și trei culori noi: alb Pearl, negru Pearl și Deep Ocean, iar cinci culori sunt disponibile în două tonuri cu acoperiș vopsit negru. Nouă este și echiparea de top N-Design cu tapițerie de piele neagră cu inserții de Alcantara.

Sisteme de asistență noi 
Sistemul Around View Monitor cu camera la 360 grade a fost îmbunătățit și beneficiază acum de opt camere, lucrând în combinație cu sistemul de detectare a obiectelor care emite un semnal sonor dacă în apropierea lui Qashqai apare un obiect în mișcare.
Nouă este și așa numita capotă transparentă care permite o vedere virtuală sub mașină și imediat în fața ei, foarte utilă în off-road.
Sistemele de asistență au fost aduse la zi conform noilor reglementări ale Uniunii Europene și sunt standard la toată gama.

Google Automotive în premieră pe un Nissan în Europa
Sistemul multimedia a fost îmbunătățit semnificativ prin introducerea Google Automotive Services. Astfel, navigația utilizează Google Maps și cu contul personal Google, șoferii pot accesa locațiile și punctele de interes favorite. Google Asssistant permite controlul prin voce al sistemului de climatizare dar și al navigației.  De asemenea, șoferii pot descărca diverse aplicații direct în sistemul multiemdia al mașinii la fel ca pe un smartphone.

Gama de motoare a rămas neschimbată, oficialii Nissan fiind foarte mândri de succesul înregistrat de sistemul de propulsie E-Power, peste 100.000 unități Qashqai și X-Trail fiind vândute de la introducerea acestui tip de propulsie în septembrie 2022.

Trei modele electrice în următorii ani inclusiv Qashqai electric 
Nissan Qashqai se produce la uzina din Sunderland, Marea Britanie, de pe porțile căreia au ieșit peste 1,3 milioane unități de la lansarea din 2007, de-a lungul a trei generații.  Nissan va investi 3 miliarde de lire sterline la uzina Sunderland în noile capacități de producție și într-o a treia Gigafactory pentru a produce aici versiunile electrice ale lui Juke, Qashqai și noii generații Leaf.

Nissan Qashqai facelift 2024Nissan Qashqai facelift 2024Nissan Qashqai facelift 2024Nissan Qashqai facelift 2024Nissan Qashqai facelift 2024Nissan Qashqai facelift 2024Nissan Qashqai facelift 2024Nissan Qashqai facelift 2024Nissan Qashqai facelift 2024Nissan Qashqai facelift 2024Nissan Qashqai facelift 2024Nissan Qashqai facelift 2024Nissan Qashqai facelift 2024Nissan Qashqai facelift 2024Nissan Qashqai facelift 2024

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.