Home Știri Noul Cod Rutier, aprobat astăzi prin Ordonanță de Urgență

Noul Cod Rutier, aprobat astăzi prin Ordonanță de Urgență

de

Noul Cod Rutier are toate șansele să fie adoptat astăzi, în ședința de Guvern, prin Ordonanță de Urgență, ceea ce înseamnă că va fi aplicat imediat.

cod_rutier_mopede_58739800

După o serie de controverse în ultimele săptămâni, modificările Codului Rutier vor fi adoptate astăzi, prin Ordonanță de Urgență. Această procedură este cea dorită de ministrul de Interne, Radu Stroe, care dorește o scădere rapidă a deceselor cauzate de accidentele rutiere.

Sancțiunile din Codul Rutier se îmblânzesc

La nivelul coaliției de guvernare există însă o serie de disensiuni legate de sancțiunile prevăzute în noul Cod Rutier. Astfel, mai mulți senatori PSD susțin că sancțiunile prevăzute în propunerile de modificare sunt prea drastice. Oricum, față de propunerea inițială, sancțiunile au fost reduse, urmând ca amenda maximă să fie de 9600 de lei, în loc de 16.000.

Ministrul de Interne propune sancțiuni severe pentru șoferi

„Mi se pare exagerat cuantumul de amenzi. Și recomand – mai în glumă, mai în serios –un examen psihiatric sau psihologic celor gândesc de o asemenea manieră. 800 de lei amendă la jumătate din cuantumul minim al unei amenzi mai mari pe punctajul pe care l-a dat ministerul este salariul pe o lună al conducătorului auto de la Senat. A-i lua 800 de lei zicând că e amenda mică și că prin asta se face educație înseamnă a-l lipsi de mijloacele de trai pentru o lună“, a argumentat Florian Popa, senator PSD.

Articole similare

Comentarii închise.