Home Modele noi Noul Hyundai Santa Fe: design radical

Noul Hyundai Santa Fe: design radical

de Răzvan Măgureanu
Hyundai santa Fe 2024

Hyundai a prezentat primele fotografii oficiale ale celei de-a cincea generații Hyundai Santa Fe. Noul design șochează în sensul bun cu un look senzațional. 

După ce noul Hyundai Kona a atras atenția printr-o schimbare radicală de design, a cincea generație Hyundai Santa Fe se remarcă de asemenea printr-un design ieșit din comun.

Dacă generația lansată în 2018 se caracteriza prin linii de SUV, line și fără muchii și printr-o caroserie rotunjită, noua generație vine cu o abordare radicală, cu aer de off-roader pus în evidență de formele rectangulare și de pasajele roților trapezoidale, puternic evazate. Prima impresie este că noul Santa Fe seamănă cu un SUV american de genul lui Chevrolet Trailblazer de acum 20 de ani. De asemenea, trebuie să observăm noua semnătură luminoasă în H pentru faruri și stopuri care pare să fie noua marcă înregistrată Hyundai.

Cu un hayon perfect vertical care ne aduce aminte de SsangYong Rodius, un acoperiș drept care nu coboară deloc spre spate și geamuri laterale aproape drepte, Hyundai a maximizat spațiul interior care la prima impresie pare uriaș. Cu stopurile din două părți care se extind și în lateral, hayonul are o deschidere foarte largă și practică.

Hyundai nu dă încă niciun fel de detalii despre noul Santa Fe dar spune că ampatamentul este mai mare și că mașina rulează pe jante de 21 inchi.  Mașina va dispune de opțiune de șapte locuri și având în vedere hayonul vertical și acoperișul plat ne așteptăm ca noul Santa Fe să ofere un spațiu generos și pe al treilea rând de scaune.

Interiorul are un stil minimalist în genul celui de la Ioniq 5 și 6, cu două ecrane de 12,3 inchi amplasate sub un geam curbat și un bloc de climatizare tactil amplasat în poziție înclinată și ușor de acționat. În premieră, Hyundai oferă încărcare wireless pentru două telefoane mobile amplasate unul lângă altul pe tunbelul median.

Butoanele principale pentru sistemul audio sunt amplasate între ecranul multimedia și blocul climatizării și de aceea ne așteptăm la o operare ușoară.

Hyundai santa Fe 2024Hyundai santa Fe 2024Hyundai santa Fe 2024Hyundai santa Fe 2024Hyundai santa Fe 2024Hyundai santa Fe 2024Hyundai santa Fe 2024Hyundai santa Fe 2024Hyundai santa Fe 2024Hyundai santa Fe 2024Hyundai santa Fe 2024Hyundai santa Fe 2024Hyundai santa Fe 2024Hyundai santa Fe 2024

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.