Home ȘtiriSaloane Auto Noutățile BMW la Salonul Auto de la Munchen

Noutățile BMW la Salonul Auto de la Munchen

de Dan Damian
BMW iX

BMW și-a prezentat noutățile pe care le va expune la Salonul Auto de la Munchen, primul salon european după doi ani de pauză cauzată de pandemie.

BMW este acasă la Munchen, astfel încât producătorul german spune că este și cel mai mare expozant al acestui salon auto, care îl înlocuiește pe cel tradițional de la Frankfurt. Desfășurat sub denumirea IAA Mobility, între 7 și 12 septembrie, Salonul Auto de la Munchen nu se va concentra doar pe mașini, în special electrice, ci pe tot ecosistemul care le înconjoară.

BMW i4 & iXÎntr-o serie de spaţii din capitala bavareză, BMW Group va oferi vizitatorilor experienţe de condus activ, informaţii despre activitatea sa de dezvoltare şi oportunitatea de a discuta provocările viitorului. Alături de prezenţa cu standuri MINI şi BMW în cadrul expoziţiei, BMW şi MINI au pregătit spaţii în centrul oraşului, BMW Welt şi BMW Museum au evenimente speciale, iar alte spaţii ale companiei, aşa cum este Campusul de Cercetare şi Dezvoltare sau emblematica clădire 4 Cilindri vor găzdui evenimente speciale. În centrul acestora se află obiectivele de dezvoltare durabilă ale companiei. BMW Group a anunţat că îşi va reduce emisiile de CO2 cu peste 200 de milioane de tone până în 2030. Acest lucru va fi realizat prin modificări în domenii precum extracţia materiilor prime, producţia, faza de utilizare a automobilelor sale şi reciclarea. Obiectivul este de a reduce emisiile de CO2 din producţie cu 80% până în 2030 şi de a aduce în total aproximativ 10 milioane de automobile complet electrice pe şosele în următorii aproximativ zece ani. În plus, compania intenţionează să reducă emisiile de CO2 per automobil pe parcursul ciclului său de viaţă cu cel puţin o treime.

Standul BMW din cadrul centrului expozițional va miza pe debutul a cinci modele dintre care două electrice:

  • BMW iX. Cel mai avansat model electric al bavarezilor va avea debutul în cadrul unui eveniment internațional, deși este deja cunoscut publicului de luni bune, fiind prezent și în cadrul unui tur prin anumite țări. BMW Group spune că a stabilit un standard ridicat pentru sustenabilitate prin conceptul de automobil, selectarea materialelor, extracţia materiilor prime şi fabricarea BMW iX. Variantele de modele disponibile de la lansare sunt alimentate de un motor electric pe puntea faţă şi un altul pe puntea spate, care împreună produc o putere a sistemului de 385 kW/523 CP la BMW iX xDrive50 şi 240 kW/326 CP la BMW iX xDrive40.
  • BMW i4. Sedanul electric de clasă medie vrea să păstreze dinamica tradițională BMW cu ajutorul sistemului eDrive de generația cincea. BMW i4 este disponibil în două variante de model de la lansare, dintre care una este primul automobil BMW M cu un sistem de propulsie electric. BMW i4 M50 foloseşte un motor electric atât pe puntea faţă, cât şi pe cea spate pentru a produce o putere totală de 400 kW/544 CP. BMW i4 eDrive40 combină un motor electric de 250 kW/340 CP cu tracţiunea pe spate clasică.
  • BMW Seria 2 Coupe. Noua generație mizează pe dinamică în segmentul compact, așa că a păstrat arhitectura cu tracțiune spate, deși Seria 1 a trecut la tracțiunea față. Vârful de gamă al noii Serii 2 este, deocamdată, M240i xDrive Coupe, cu motor cu 6 cilindri în linie și 374 CP, valoare care permite accelerația 0 – 100 km/h în 4,3 secunde.
  • BMW Seria 4 Gran Coupe. Sedan cu alură de Coupe, cu 4 portiere și hayon mare, noul Seria 4 Gran Coupe are o gamă de motorizări care dezvoltă puteri cuprinse între 184 CP și 374 CP.
  • BMW X3 și X4 facelift. Cele două SUV-uri au fost împrospătate la nivelul designului și au primit noi sisteme de asistență, iar toate motorizările lor pe benzină sunt acum mild-hybrid.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.