Home Modele noi Oficial: Citroen C5 X, vârf de gamă, fără diesel

Oficial: Citroen C5 X, vârf de gamă, fără diesel

de Dan Damian
Citroen C5 X

Constructorul francez a prezentat cel mai mare model al său, noul Citroen C5 X, care aduce noi tehnologii și renunță la diesel.

Citroen C5 X, așa cum sugerează și particula “X” a fost conceput la intersecția dintre berlină, SUV și break, aceasta fiind și ideea constructorului francez, de a atrage clienți din toate aceste trei segmente, în proporții aproape egale. Modelul francez se încadrează în clasa mare, cu dimensiuni generoase la toate capitolele: lungime de 4.805 mm, lățime 1.865 mm și înălțime de 1.485 mm. Ampatamentul de 2.785 mm favorizează spațiul disponibil pentru locurile din spate, iar portbagajul, cu volum de 545 litri adaugă un puternic aspect practic.

Designului noului Citroen C5 X mizează pe ideea de complex, idee vizibilă mai ales în partea frontală, unde spoilerul este unul masiv, cu o grilă inferioară de dimensiuni destul de mari. De asemenea, stopurile vin cu o nouă semnătură luminoasă, implementată prima dată pe noul C4. Privit în ansamblul, C5 X dezvăluie sursa de inspirație la nivelul detaliilor: conceptul CXperience, prezentat în 2016 la Salonul Auto de la Paris.

Fiind atașat ideii de confort premium, modelul francez face referire la unele dintre cele mai cunoscute modele ale sale la aceste capitole, modelul CX (1974 – 1991). C5 X introduce suspensia activă, Citroen Advanced Comfort, completată de Progressive Hydraulic Cushions, doar pe versiunile PHEV, cea care anticipează neregularitățile drumului pentru a oferi un confort de excepție, atunci când este cazul.

Interiorul dezvăluie ambițiile premium ale noului crossover Citroen, iar planșa de bord este dominată de noul display de 12 inchi, tip floating, al cărui sistem permite recunoaștere vocală și personalizare amplă, prin widget-uri. În partea inferioară a consolei observăm climatizarea cu butoane fizice, în stilul celei de la noul C4. Noul model aduce și un complex Head-up Display, cu o amplă zonă de afișare.

Citroen anunță doar motorizări pe benzină și Plug-in Hybrid pentru noul C5 X, fără a da prea multe detalii la acest moment. Ne spune însă că PHEV-ul este cel cu motorul de 1,6 litri turbo, completat de unul electric, care asigură o putere maximă de 225 CP și autonomie electrică de peste 50 km, cu o viteză maximă de 135 km/h în modul strict electric. Este același sistem pe care îl știm de pe Peugeot 508 PHEV.

Citroen C5 X va fi disponibil pe piață către finalul acestui an.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.