Home Modele noi Oficial: Hyundai i30 facelift

Oficial: Hyundai i30 facelift

de Răzvan Măgureanu
Hyundai i30 facelift 2024

După aproape 4 ani, Hyundai a prezentat faceliftul lui i30, care se remarcă prin designul actualizat și sistemele de asistență și de conectivitate îmbunătățite. Hyundai i30 este disponibil în continuare în versiuni hatchback, fastback si wagon, alaturi de nivelul de echipare N Line.

Design actualizat

La exterior, grila radiatorului, ornamentele barei de protectie si ale proiectoarelor de ceata, precum si jantele din aliaj de 16 inchi au fost restilizate. În partea din spate, la versiunile hatchback și wagon inserția cromată a barei de protecție are un aspect mai angular. Farurile și stopurile cu LED sunt disponibile acum în echiparea standard.

Noul i30 poate fi comandat cu 12 culori exterioare, dintre care șapte noi: Abyss Black Pearl, Ecotronic Grey Pearl, Ultimate Red Metallic, Jupiter Orange Metallic, Meta Blue Pearl, Cypress Green Pearl si Sailing Blue Pearl, alături de: Atlas White, Serenity White Pearl, Shimmering Silver Metallic, Shadow Grey si Engine Red.

La interior, pentru plansa de bord și pentru consola centrală au fost utilizate culori speciale, care contribuie la sporirea atractivității habitaclului. Clienții pot alege între patru variante de tapițerie (interior negru – stofă, stofă & piele, piele integral, piele întoarsă & piele), dar și între trei noi modele pentru scaune. În cazul tapițeriei din stofă/ stofă & piele, spătarul scaunului prezintă acum un model cu linii orizontale.

În comparatie cu echiparea standard, versiunea i30 N Line beneficiază de elemente estetice mai sportive, evidențiate la nivelul grilei. Totodată, tapițeria din piele & piele întoarsă se remarcă prin cele trei linii orizontale roșii. În partea laterală, modelul prezintă inserții metalice de culoare inchisă. Clienții pot opta pentru jantele actualizate de 17 si 18 inchi.

Noi sisteme de asistență și de conectivitate

Printre noile caracteristici de care dispune acum i30 se numără: ecran LCD color de 4,2 inchi (disponibil în echiparea standard), trei porturi de încărcare USB tip C în față/ spate, actualizări over-the-air (OTA) pentru hărți și instrumente digitale de bord afișate pe ecran de 10,25 inchi.

Modelul cu facelift include în echiparea standard mai multe sisteme de asistență Hyundai Smart Sense, printre care: Forward Collision-Avoidance Assist (FCA); Lane Following Assist (LFA); Rear Occupant Alert (ROA); Intelligent Speed Limit Assist (ISLA). Optional, FCA este disponibil cu funcție de evitare a coliziunilor în intersecții. De asemenea,  opțional este  disponibil Highway Driving Assist  1.5 (HDA) care include pilotul automat adaptiv și asistentul activ  de bandă.

Pe lângă motorul aspirat de 1,5 litri, i30 este disponibil cu motorizările turbo mild hybrid de 1.0 litru în trei cilindri/120 CP și 1,5 litri în patru cilindri/160 CP.  Productia lui i30 facelift va incepe in luna aprilie 2024, la uzina Hyundai din Nošovice, Republica Cehă.

Hyundai i30 facelift 2024Hyundai i30 facelift 2024Hyundai i30 facelift 2024Hyundai i30 facelift 2024Hyundai i30 facelift 2024Hyundai i30 facelift 2024

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.