Home Modele noi VW ID.Buzz GTX: GTI-ul Buzz-urilor

VW ID.Buzz GTX: GTI-ul Buzz-urilor

de Răzvan Măgureanu
VW ID.Buzz GTX

VW a lansat cel mai puternic ID.Buzz. Se numește VW ID.Buzz GTX, are două motoare care dezvoltă 340 CP și este disponibil cu două baterii și două ampatamente.

VW completează gama ID.Buzz cu cea mai puternică versiune. După ID.Buzz (un motor spate, 204 CP), VW lansează VW ID.Buzz GTX, care dispune de tracțiune integrală electrică 4Motion și două motoare care dezvoltă 250 kW (340 CP) în total.

Motorul spate este sincron cu magnet permanent (APP550) și dezvoltă 210 kW (286 CP) și 560 Nm, iar cel din față este asincron (AKA150) și dezvoltă 80 kW (109 CP) și 134 Nm.

VW ID.Buzz GTX este disponibil cu bateria de bază de 84 kWh brut (79 kWh net) în combinație cu ampatamentul standard și cu o baterie mai mare de 91 kWh brut (86 kWh net) în combinație cu ampatament lung.  Ambele baterii sunt noi, cea de 84 kWh brut (79 kWh net) înlocuind-o pe cea de 82 kWh brut (77 kWh net).  Bateria mare are 13 module comparativ cu 12 la bateria mică și de aceea necesită mai mult spațiu pentru instalare, fiind oferită doar la versiunea cu ampatament lung. Bateria mică se încarcă cu maxim 185 kW și sunt necesare circa 25 minute pentru încărcarea de la 10 la 80%. Bateria mare se încarcă cu maxim 200 kW, fiind nevoie de mai puțin de 30 minute pentru încărcarea de la 10 la 80%.

Ambele versiuni accelerează de la 0 la 100 km/h în 6,5 secunde. Versiunea cu ampatament standard va putea tracta o remorcă de 1800 kg, iar cea cu ampatament scurt 1600 kg.

Design personalizat și vopsea exclusivă

Versiunea GTX  se caracterizează printr-o parte frontală individualizată cu o bară de protecție cu grilă de admisie a aerului neagră flancată de mici prize de aer care asigură un aspect dinamic și distinct. Luminile de zi nou proiectate sunt integrate în bara de protecție din stânga și din dreapta: două triunghiuri LED unul deasupra celuilalt în formă de vârf de săgeată.

Farurile IQ.Light Matrix LED și jantele de aliaj de 19 inchi Venlo sunt standard, opțional fiind disponibile două jante de 21 inchi: Caracas (negre) și Townsville (negru diamantate).  Vopseaua roșu Cherry este exclusivă la GTX care poate fi vopsit opțional în două culori: roșu Cherry și argintiu metalizat Mono.  Sunt disponibile șase culori și patru culori bi-ton. Acoperișul panoramic a fost reproiectat și cu o suprafață de 1,5 mp (1,54 x 0,93 metri) este cel mai mare montat într-un model VW.

Head-up display în premieră

VW ID.Buzz GTX se poate configura în două versiuni pentru ambele ampatamente: cu cinci locuri și banchetă pe rândul al doilea sau cu șase locuri individuale, câte două pe trei rânduri de scaune. Versiunea cu ampatament lung poate avea și șapte locuri, cu trei locuri pe rândul al doilea și două individuale pe rândul al treilea.  Scaunele din rândul al doilea pot culisa cu 150 mm (ampatament standard) sau 200 mm (ampatament lung).

Volumul portbagajului oscilează între 1121 și 2123 litri la versiunea cu ampatament standard și între 1340 și 2469 litri la cea cu ampatament lung. Cu trei rânduri de scaune, versiunea lungă oferă încă 306 litri în portbagaj.  Pachetul Multiboard cu două cutii rabatabile și cu suprafața de dormit obținută prin rabatarea scaunelor este disponibilă la ambele versiuni în două configurații – lungă și scurtă.

Interiorul se caracterizează prin noua generație a sistemului multimedia cu display mai mare, de 12,9 inchi în loc de 12 inchi înainte, iluminat în partea inferioară, pentru reglajul temperaturii și al volumului audio.  În premieră, ID.Buzz poate fi configurat opțional cu head-up display.

VW ID.Buzz GTXVW ID.Buzz GTXVW ID.Buzz GTXVW ID.Buzz GTXVW ID.Buzz GTXVW ID.Buzz GTXVW ID.Buzz GTXVW ID.Buzz GTXVW ID.Buzz GTXVW ID.Buzz GTXVW ID.Buzz GTXVW ID.Buzz GTXVW ID.Buzz GTX

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.